Vizier op volleybal

 

Einde radiostilte bij Sliedrecht Sport D2

VoV, 22-09-2017. 13:32 uur. Radiostilte betekent letterlijk een toestand waarin men niet spreekt of op een andere manier mededelingen doet. Dit is ook lange tijd het geval geweest bij het tweede damesteam van Sliedrecht Sport. Een nieuwe trainer, een nieuw team en een nieuwe sporthal.. er zijn inmiddels genoeg dingen te mededelen.

Na het vertrek van Arie van Wolferen en Frank Vlot naar respectievelijk de mannenlijn van Kalinko en het tweede mannenteam van Sliedrecht werd er door de TC op zoek gegaan naar een nieuwe trainer die de uitdaging van het trainen 12 vrouwen aan durfde te gaan. Toen ook onze analist Steven van Mourik bekend maakte van zijn pensioen te gaan genieten, werd duidelijk dat dit een trainer moest zijn die stevig in zijn schoenen moest staan.

Wie anders kan dit zijn dan Andre van Leeuwen, die jarenlang de circusartiesten van heren 2 in bedwang wist te houden? Zijn enthousiasme straalt er van af en weet hij zonder moeite over te dragen aan de speelsters. Met zijn jarenlange ervaring greep hij de uitdaging met beide handen aan en wist binnen no time een mooi team te smeden. “Het kan altijd mooier” heeft hij vast gedacht en daarom heeft Andre zijn zoon Jesse toegevoegd aan de technische staf. Jesse zal ons, als zijn schema het toe laat, voorzien van enkele statistieken, maar vindt het vooral ook erg leuk om met ons op de foto te gaan!

De selectie bestaat dit jaar uit 12 speelsters waarvan 2 echt nieuwe gezichten. Ik zal ze aan u voorstellen.

Op de middenpositie vinden we het eerste nieuwe gezicht. Jolijn is overgekomen van Voltena om ons te komen versterken. En sterk dat is ze zeker. Met haar nog maar 14 jaar is ze naast de sterkste ook de jongste van het team en had ze de eer om de yell te verzinnen. De yell is zelfs een tijdje “Joo-lijn” geweest, omdat het wel erg lang duurde voordat er een verzonnen was. Uiteindelijk zijn we erg blij met onze nieuwe yell, maar eigenlijk zijn we nog blijer met Jolijn!

Zij krijgt concurrentie van Pascalle en Laura. Pascalle heeft vorig jaar haar debuut al gemaakt in dames 2, maar maakt dit jaar officieel deel uit van het team. Pascalle is iemand waar maar moeilijk langs te komen is in de blokkering, maar ook iemand waarvoor wel 10 bijnamen te verzinnen zijn. Passie, lange, bambi.. eigenlijk luistert ze overal wel naar. Laura is met haar 19 jaar de oudste op de middenpositie. Op het moment van schrijven is ze nog niet fit, maar dit komt omdat ze vorig jaar zo makkelijk scoorde dat de spelverdeler zoveel mogelijk ballen op Laura heeft gegeven. Van al dit springen heeft ze een overbelaste achillespees gekregen, maar inmiddels zijn de eerste sprongetjes weer gemaakt!

Op de diagonaal vinden we enkel Lisette terug dit seizoen. Lizzy, Lis, Lies of Liezelotje heeft dit seizoen de taak om voor twee te spelen, maar wij denken dat ze daar geen enkele moeite mee gaat hebben. We zullen haar stabiliteit en lach nog hard nodig hebben, maar ook dit gaat haar lukken in alweer haar 4e seizoen in dames 2.

Ook op de libero vinden we een bekend gezicht terug. Angelique is dit jaar weer de bazin in het achterveld en laat zich steeds nadrukkelijker horen. Als ze on fire is, neemt ze het hele team op sleeptouw, maar als ze ff niet op let.. zit ze in de kortste keren onder de blauwe plekken omdat ze de trap wat kusjes wilde geven.

Op de spelverdeling vinden we nog steeds de nummer 5 Famke terug. Zij krijgt dit jaar echter concurrentie van het multifunctionele talent Eline. Op de buitenkant, in het midden, op de diagonaal of op de spelverdeling. Eline kan alles, maar met haar gouden handjes wordt ze dit jaar toch echt spelverdeelster in dames 2. Ze speelt ook haar wedstrijden in dames 3 en daar is ze dan weer een aanvaller. De tegenstander weet hiermee nooit of ze de tweede bal een klap of een set geeft en daarmee is elke bal een verrassing.

Op de buitenkant zijn dit jaar vijf speelsters te vinden. Te beginnen met Anke die eindelijk, eindelijk maar dan ook eindelijk volledig fit is verklaard na een vervelende knieblessure. Ze straalt elke keer dat ze mag volleyballen en doet dit verbazingwekkend goed voor iemand die 1,5 jaar uit de running is geweest. Wij zijn blij dat onze naaikoningin weer terug is!

Daarnaast zijn met Iris en Mika twee jeugdexponenten van Sliedrecht aan de selectie toegevoegd. Mika maakte vorig jaar al deel uit van dames 2, maar heeft door een teen, kuit, been, voet en knieblessure amper kunnen spelen. Je weet dat Mika in het veld staat als er een paar scheldwoorden te horen zijn, maar dit doet niets af aan haar fanatieke, felle en fantastische spel. Iris mocht vorig jaar de plek van Mika opvullen en heeft dit zo goed gedaan dat ze dit jaar een vast plekje in dames 2 heeft verdiend. Hier gaat ze vrolijk door met scoren en met haar sprongkracht wordt ze de Flying Dutchman van het team genoemd!

Ilse en Marloes zijn de twee speelsters aan de buitenkant met eredivisie ervaring die ons team een flinke boost hebben gegeven. Zonder Ilse hadden we namelijk nooit in de finale van de playbackshow gestaan! Helaas zit zij nog midden in haar revalidatie van een schouderblessure, maar we kunnen niet wachten totdat deze Nederlands Kampioen met ons mee kan volleyballen. Tot die tijd waarderen wij haar aanwezigheid en mentale steun vanaf de kant. Last but not least hebben we nog Marloes.

Rechtstreeks overgekomen uit Ootmarsum en heeft de schattigste stem van het team. Daarnaast kan ze ook bere goed verdedigen, passen, serveren, blokkeren en aanvallen.. en als ze doorkomt in haar aanval dan komt ze ook echt door. Zij brengt zoveel ervaring met zich mee dat ze meteen is benoemd tot aanvoerder!

Genoeg om te vertellen dus. Over de recente oefenwedstrijden zal ik kort zijn. Ups en downs, goede dingen laten zien, verbeterpunten ontdekt en concentratie en plezier zijn de sleutelwoorden.

Aanstaande zaterdag op 23 september spelen wij onze aller eerste competitie wedstrijd om 16:45 uur tegen VollinGo. Bent u benieuwd naar onze basis? Kom dan zeker langs in sporthal de Basis!

gh @ VoV, voorbeschouwing van Famke van Rekom, Sliedrecht Sport D2.