Eredivisie weekend topper in Vroomshoop

VoV, 14-12-2018. 6:25 uur.  De weekendtopper in de Eredivisie bij de dames is zonder meer  Team Eurosped vs Sliedrecht Sport, de nummer twee krijgt de koploper op bezoek!

Door de midweekse overwinning op Apollo 8 (0-3) en de winst (3-0) van Sliedrecht tegen Dros – Alterno blijft Team Eurosped de nummer 2 op de ranglijst, achter Sliedrecht Sport met 1 punt minder. Sliedrecht Sport komt al jaren uit in de Eredivisie en vorig jaar sleepten zij alle prijzen in de wacht: de beker, de Supercup en het landskampioenschap.

Hoewel de Supercup in september dit jaar nog te vroeg kwam voor Team Eurosped, Sliedrecht Sport won deze wedstrijd namelijk met 3-1, waren de rollen in oktober in Sliedrecht omgedraaid. Hier won Team Eurosped met 1-3 in de reguliere competitie. De teams zijn dus zeker aan elkaar gewaagd en zondag a.s. maken beide teams uit wie er op dit moment het sterkste is. Dus mis deze topper niet en kom met z’n allen naar het Punt in Vroomshoop! De wedstrijd begint om 15:30 uur.

Team Eurosped wederom te sterk voor Apollo 8:

Woensdagavond 12 december jl. stond de uitwedstrijd tegen de dames van Apollo 8 op het programma. De derby in Vroomshoop werd destijds met duidelijke cijfers gewonnen dus Apollo 8 was zeker van plan meer weerstand te gaan bieden. Apollo 8 moest het stellen zonder de ervaren Antoinette Posthuma die afgelopen weekend een knieblessure opliep en Team Eurosped kon weer beschikken over Celine Keijsers die helaas een langere periode geblesseerd is geweest.

De eerste twee sets verliepen identiek. Team Eurosped kon direct aan het begin van de set een gat van meerdere punten slaan. De servedruk aan de kant van Team Eurosped liet enigszins te wensen over maar doordat de blokkering goed stond, was het voor Apollo 8 onmogelijk dit verschil te overbruggen. Beide sets eindigden 17-25 in het voordeel van Team Eurosped.

Aan het begin van de derde set liep Team Eurosped achter de feiten aan en liet Apollo 8 op een voorsprong komen. Mede door een goede serveserie van Celine Keijsers, die ook topscorer was aan de kant van Team Eurosped, liep Team Eurosped bij een stand van 16-17 verder uit en kon uiteindelijk zonder veel problemen ook deze set veilig stellen met 20-25.

Spannende wedstrijd Team Eurosped tegen VC Sneek:

Nog nooit had Team Eurosped twee keer in de reguliere competitie van VC Sneek gewonnen. De uitwedstrijd was een nipte 2-3 overwinning voor Team Eurosped. Dat beloofde dus wat voor de thuiswedstrijd.

Team Eurosped begon zondag 9 december jl. goed en scherp aan de wedstrijd. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar plots stokte het bij 23-17. VC Sneek begon goed te draaien en Team Eurosped werd slordig met de kansen die ze kregen. Je kunt je tegen VC Sneek simpel weg niet permitteren om even niet scherp te zijn. VC Sneek trok de eerste set alsnog naar zich toe.

Dat goede spel zette VC Sneek voort in de 2e set en ook deze set wonnen zij vrij makkelijk. Ook de 3e set had VC Sneek tot de helft van de set het betere van het spel. Maar plotseling begon het beter te draaien. De achterstand van 4 punten werd weggewerkt en van 13-17 werd het 18-17. Team Eurosped kwam op stoom en winst in de 3e set was het resultaat.

Het geloof in eigen kunnen was er weer. De vierde set was een gelijk opgaande strijd met lange rally’s. Mede door een steeds luidruchtiger wordend publiek pakte Team Eurosped ook de 4e set. Op naar de alles bepalende 5e set. Het publiek ging er nog eens goed voor zitten en liet zich volop horen. Dit moet onze meiden hebben gesterkt hebben want met 15-13 werd alsnog de overwinning naar ons toe getrokken.

Het was misschien niet het allerhoogste niveau wat de dames hebben laten zien, maar de spanning was er zeker. Er werd gevochten alsof het leven er vanaf hing. Lange rally’s en rake klappen. Zelfs de arbitrage had genoten van een spannende pot volleybal. Hier kom je tenslotte voor naar de sporthal!

gh @ Vizier op Volleybal. Bron Team Eurosped.