Eurosped toont veerkracht in Zwolle

VoV, 22-02-2018. 10:32 uur.  Eurosped heeft getoond na de domper van de nederlaag in de bekerfinale tegen Sliedrecht Sport en het verlies van Judith Kamphuis als passer loper door een knieblessure met een krachtige zege op Regio Zwolle Volleybal over een groot portie veerkracht te beschikken. Bij de openingswedstrijd van de kampioenspoule tegen rivaal Zwolle werd een duidelijke 0-3 zege geboekt.

Alleen in de derde set kon de thuisploeg het de gasten lang lastig (25-27) maken, daarvoor had de ploeg van Jan Berendsen duidelijk het betere van het spel met 16-25 in de eerste en 21-25 in de tweede set.  Spelverdeelster Rochelle Wopereis gaf haar aanvalsters volop de kans om te scoren, waarvan ook dankbaar gebruik werd gemaakt. Vooral in de openingsset liet de ploeg uit Vroomshoop zien weer volledig bij de les te zijn. Met Carmen Oude Luttikhuis als topscorer werd het eerste succes in de Kampioenspoule geboekt, hetgeen door de 2-3 winst van Sneek bij Alterno, meteen de tweede plek in de stand opleverde.

Zwolle had het reguliere seizoen afgesloten met een serie van zeven overwinningen op rij, met daarin zeges op Sliedrecht Sport, VC Sneek en Eurosped, de drie teams die ze voor zich moesten dulden in de  eindstand, Eurosped deed daar weinig voor onder met vijf zeges in de competitie en twee in de halve finales voor de beker. Met recht dus een clash tussen twee teams in de winning mood, met het dipje voor Eurosped afgelopen zondag in de bekerfinale.

Dat resultaten uit het verleden geen garantie geven voor het heden bleek maar weer eens, want zoals trainer coach Wilfried Groothuis zei: “In de play-offs win je niet zomaar” en omdat ieder nadeel ook zijn voordeel heeft voegde hij er nog aan toe “misschien hadden wij een wedstrijd als dit wel nodig”

Eurosped had de kater van de bekernederlaag in Hoogeveen achtergelaten en speelde een nette partij, zij hielden Zwolle serverend goed onder druk, waardoor de thuisploeg niet echt aan verrassend aanvalsspel toekwam, c.q. niet echt aanvallend in hun spel kwamen. Hetgeen ook wel uit de 31 punten uit 95 set ups bleek (31%). Eurosped deed het met 28 uit 79 een stukje beter, qua percentage dan. Verder had Eurosped het blok goed staan en maakte minder directe punten voor de tegenstander.