Goed begin van VVP aan Degradatiepoule

VoV, 25-02-2018. 7:00 uur. In de Degradatiepoule bij de mannen heeft Vallei Volleybal Prins de rode lantaarn verruilt voor de koppositie. Ze begonnen met nul punten als laatste aan de dubbele driekamp, na de 3-1 winst op Inter Rijswijk staan ze met 3 punten bovenaan. Zaanstad staat op 2 punten en Rijswijk op 1 punt, de startbonus van deze teams in de play – out poule. Inter Rijswijk was zonder hun topscorer Steven van de Velde naar Ede gekomen, hij had beachvolleybal verplichtingen en moest verstek laten gaan.

In de openingsset kon Rijswijk een 8-4 achterstand via 9-9 veranderen in een 14-15 voorsprong, maar in de eindfase van de set, met de big points in zicht, nam VVP het heft weer over en liep na de 20-18 naar een 25-20 setzege en een 1-0 stand. Inter Rijswijk liep in de tweede set uit naar 2-7, 5-11 en 8-18. VVP kon nog wat terrein goedmaken, maar kwam aan het eind met 17-25 veel punten tekort.

In de derde set een omgekeerde situatie, nu was het VVP dat een vlotte 8-5 voorsprong opbouwde en dit uitbouwde naar 16-10 waarop de 25-18 zege volgde. De vierde set was met hele duidelijke cijfers voor de thuisploeg. Aan het eind stond er 25-14, tussenstanden waren 13-7, 16-10 en 20-13. Al met al liet VVP na de 1-1 setstand de gasten weinig kans op een positief resultaat.

Bij VVP waren Peter Ogink en Rik van Solkema 16 keer scorend succesvol, Aart Kooiman kwam tot 14 punten, waarvan 6 blokkerend. Inter Rijswijk had in Harm Houwink met 11 punten de meest scorende speler. Op de scorende onderdelen deden de ploegen niet zo veel voor elkaar onder met 61 om 58 eigen punten, onderverdeeld in aces 6/1, blok 9/8 en aanval 46/49. De bottleneck voor Inter Rijswijk zat in de foutenlast, waar ze voor 31 weggeven punten er maar 19 terug kregen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Vallei Volleybal Prins.