Hands–Up/VVC is niet waar ze zijn willen

VoV, 11-12-2018. 5:42 uur. Afgelopen zaterdag stond er voor de dames van Hands-Up / VVC-Vught een belangrijke wedstrijd op het programma. Tegenstander in sporthal de Run was Volley2B. Voor de wedstrijd hadden beide teams een gelijk aantal punten, al had Volley2B een wedstrijd minder gespeeld. Belangrijk dus om zoveel mogelijk punten aan deze wedstrijd over te houden, zodat de aansluiting met de middenmoot behouden kon blijven. En bij de thuisploeg was iedereen, al hoewel nog niet allemaal 100% hersteld, inzetbaar.

In de 1e set gingen de dames dan ook furieus van start. En tot ongeveer de helft van de set lag het initiatief bij de dames van Hands-Up / VVC-Vught. Maar langzaam aan kwamen de gasten beter in hun spel. Met een snel spelletje, vooral op het midden, wisten ze het tij te keren en ging de set met 22-25 naar Volley2B.

Ook in set 2 was er weer de voorsprong voor de dames van Hands-Up / VVC-Vught. Vooral door het brengen van veel servicedruk wist men het spelletje van Volley2B aardig te ontregelen. Mede daardoor kwamen ze minder tot snelle aanvallen en ging ook hun foutenlast omhoog. Ook wisten onze aanvalsters wat vaker tot scoren te komen. Het resultaat was dat de set met 25-21 werd gewonnen en dus de 1-1 stand op het scorebord stond.

De gasten waren hierdoor echter verre van uit het veld geslagen. Door een goede servicedruk, power in de aanval en af en toe een slimmigheidje werd gestaag aan een voorsprong gewerkt. Hoewel de dames van Hands-Up / VVC-Vught op het einde van de set toch nog gevaarlijk dichtbij wisten te komen ging de set toch met 23-25 richting Bergschenhoek.

De 4e set was er eigenlijk te veel aan voor de dames van Hands-Up/VVC-Vught. Het feit dat niet iedereen 100% fit was begon zich te wreken. Daardoor lukte het Volley2B om hun surplus aan lengte, kracht en snelheid ten volle uit te buiten. En ondanks verwoede pogingen om er nog iets van te maken, was het met 18-25 duidelijk dat Volley2B deze keer een maatje te groot was.

Rest ons voor het kerstreces nog één wedstrijd. Volgende week in Vught. Dan is Voltena, de huidige nummer 3, de tegenstander. We gaan er van uit dat bij onze meiden iedereen dan weer een stukje fitter en sterker is. En misschien dat het dan mogelijk is om voor een verrassing te zorgen. Zodat we met een goed gevoel richting de kerst kunnen gaan.

gh @ VoV, verslag van Bert Maas, Hands – Up / VVC – Vught Dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.