Heeft Set-Up de dreun van Zwolle verwerkt?

VoV, 11-12-2018. 6:25 uur. Gezien hetgeen we in de Twentse Courant van maandag lazen over hetgeen Springendal Set – Up ’65 dames in Zwolle presteerde zouden de dames zich morgenavond tegen Pharmafilter US drie slagen in de rondte moeten werken om iets van die negatieve indruk naar de vergetelheid te spelen.

Onder andere was te lezen dat trainer coach Lesley de Jonge ook daags na de wedstrijd nog niet de vinger op de zere plek kon leggen. Het was voor hem nog een groot raadsel waarom zijn ploeg zo slecht had gespeeld. Alleen de passing was redelijk, voor alle andere onderdelen van het spel werd er ver onder het normale niveau gepresteerd. Met als gevolg een geweldig groot verschil in de kwaliteiten van de tegenover elkaar staande teams.

De cijfertjes verduidelijken dat. Nog geen 25% score in de aanval, in de hele wedstrijd, in drie sets, maar 28 keer zelf gescoord met aanval, blok en opslag.  We kunnen wel begrijpen dat de coach dat ver onder het normale niveau vindt, mede omdat de zaterdag ervoor thuis tegen VC Sneek 82 keer in vijf sets werd gescoord en het scoringspercentage net niet de 40% aantikte. Misschien het verschil tussen uit en thuis spelen? Of het wel of niet meedoen van de zusje Oude Luttikhuis? Om maar een suggestie te doen, al zit daar waarschijnlijk niemand op te wachten.

Tegenstander Pharmafilter US won vorige week zaterdag voor het eerst in Amsterdam, dat deden ze al eerder buiten de hoofdstad in Apeldoorn. Vaker niet. Ze staan onderaan, hebben zeven punten minder dan de thuisploeg en verloren in Amsterdam destijds met 0-3 van Set-Up.

Kijken we naar de teamranglijst op de diverse onderdelen dan moet Springendal Set – Up ’65 veruit de favoriet voor de zege zijn, want op serve is de positie op die ranglijst 1 vs 9, op de pass 5 vs 8, voor de aanval 5 vs 8 en blokkerend 1 vs 9. Set-Up scoort op alle onderdelen dus beter. En individueel? We hebben de individuele ranglijsten op deze onderdelen met een loep bestudeerd, het kan aan ons liggen of aan de ranglijst, maar we konden nergens een US speelster bij de eerste 25 ontwaren.

Springendal Set-Up ’65 vs Pharmafilter US begint om 18.00 uur in de Schalm in Ootmarsum.