Hele podium voor Kinébeach bij BBVC 2019

VoV, 21-05-2019. 5:42 uur. De Belgian Beach Volley Championship 2019 karavaan (BBVC 2019) heeft zich het voorbije weekend neergevlooid op de heel mooi herwerkte terreinen van de site in het Belgisch Limburgse Hechtel – Eksel.  Ook Kinébeach was met drie teams aanwezig:

Het EGSSIS team Tim Degruyter en Gilles Vandecaveye, welke zich op zaterdag nog moesten kwalificeren om op zondag te “mogen” aantreden.  Het GRAD team Jo Coenen en Thibault Vermeeren. En team Joppe Paulides – Bob Douwen.

Op zaterdag zat team EGSSIS in de namiddag poule.  Eerst tegen Wout Nuyttens en Liam Haesen. Het werd een vlotte overwinning met in set 1 een 14-21 en in set 2 een “copy – paste” verloop, ook 14-21.

De tweede wedstrijd tegen Robrecht Browaeys en Frederik Bormans (broer van …) verliep minder vlot. Een 15-21 winst, een 21-14 verlies en dan effe nagelbijten voor set 3. Door te blijven harken werd deze wedstrijd gewonnen, 10-15 en 1-2 dus.

De plaatsing voor zondag bleek tegen het duo Arnor Van Leemputten en Bavo Mees. De comment was: we hebben daar al altijd tegen gewonnen maar altijd moeilijke wedstrijden. Dat belooft!  Nu, het EGSSIS team bleek op dreef en rondde de klus met twee keer 21 – 14. Op naar de Grand Slam dus.

Grand Slam, zondag 19 mei 2019.

De dag start onmenselijk vroeg voor een zondag, het Kinébeach EGSSIS team en het Kinébeach GRAD team staan gepland om 8:30 uur. Dat wordt voor dag en dauw vertrekken!

Parcours van het GRAD team, Jo en Thibault:

De eerste wedstrijd is tegen Simon Degraeve en Daan Van Dorpe. Geen problemen ondervonden, 21-16 en 21-14.  Wedstrijd twee is tegen Thomas Van Reeth en Yentl Van der Aa, niet zo maar Janneke en Mieke. Die staan voorlopig ook vast voor de Grand Slams, hebben in Brussel de finale gespeeld en verloren. 16-21 en 18- 21, nette wedstrijd met veel inzet maar toch verlies. Jo en Thibault gaan verder naar de kwart finales gezien ze wedstrijd één hadden gewonnen.

De kwart wordt gespeeld tegen de broertjes Vandecaveye, Lander en Louis. Ook geen hapklare brok.  Vlot is licht overdreven maar de broertjes Vandecaveye worden netjes ingepakt, 17-21 en 18-21. De halve finale is binnen.  Jo en Thibault komen in de halve finale tegen Joppe Paulides en Bob Douwen te staan, het vierde Kinébeach team.  Een zeer spannende eerste set (20 – 22 verlies) geeft hoop op een finale plaats maar de tweede set wordt ook verloren, 14 – 21. Het GRAD team wordt 3e.

De finale is voor Bob en Joppe.

Parcours van Joppe Paulides en Bob Douwen.  Als reekshoofd mag dit team hun eerste wedstrijd afhaspelen vanaf 10:45 uur, die hebben een betere en langere nacht achter de rug. De gebroeders De Keyser (van Sinibeach) zijn de tegenstander die alles uit de kan halen om hun prestatie van vorige week nog wat meer glans te geven.

Ook Joppe en Bob moeten diep gaan. De eerste set is geen weerspiegeling van het verdere wedstrijdverloop. 12-21 winst, 21-19 verlies en set 3 12-15 winst.  Wedstrijd 2 tegen Micha Willems en Martijn Verspecht wordt ook andere koek. 19 -21 winst, 21-19 verlies en 15-12 verlies.  Aangezien de broertje De Keyser beide wedstrijden hebben verloren gaan Bob en Joppe door naar de kwart finales.

Thomas Van Reeth en Yentl Van der Aa zijn de tegenstanders. Met 17 – 21 en 21 – 23 winst wordt de optie op de halve finale verzilverd.  De halve finale wordt zoals hierboven omschreven een Kinébeach clash waarbij team Bob en Joppe aan het langste eind trekt.

Parcours team EGSSIS, Tim en Gilles:

Met de slapers nog in de ogen wordt enthousiast gestart tegen het bevriende en nieuw samengestelde team Mathias Blondeel en Jef Vleugels.  Die slapertjes gaan al snel weg, Mathias en Jef delven het onderspit, 21-17 en 21-13. EGSSIS verlaat oorlellenbreed glimlachend terrein 1.  Wedstrijd 2 gaat tegen het regerende kampioenenteam Martijn Colson en Dennis Deroey, profs dus. 13-21 en 15- 21, strijdend ten onder gegaan maar niets verloren. Tim en Gilles gaan naar de kwart gezien Blondeel – Vleugels is uitgeschakeld na dubbel verlies.

De kwart wordt gespeeld tegen Martijn Verspecht en Micha Willems. Wat wordt het?  In alle geval wordt er op het scherp van de snee gespeeld, beide teams gaan voluit voor de overwinning.  Tim en Gilles laten zich niet intimideren. 15-21 winst, 21-17 verlies en 18-20 winst. Je ziet, het was “heavy” vooral in set 3.

Halve finale … en daar zijn Colson – Deroey terug. 21-18 verlies, op setbal winst 18-20 worden alle wedstrijden stilgelegd wegens een ongekend zwaar onweer. Zelfs het Limburgse visbestand zwom dieper om de regen te vermijden. Na een dik uur werd herbegonnen, nog steeds in strakke buien. Set 2 wordt gewonnen, 19-21. Set 3 beslist finale of niet. Het wordt finale, 12 -15 winst. Uitbundigheid troef!

De finale, twee keer Kinébeach tegenover elkaar. Tim en Gilles versus Joppe en Bob. Zenuwslopend !  Set 1 wordt gewonnen met 21-17 en set 2 is zo een set waar finales voor uitgevonden zijn. Acht wedstrijdballen waren er nodig om de set te beslissen, 28-26 winst.  Eerste tornooiwinst voor team EGSSIS, team Joppe en Bob tweede en team GRAD eindigt op een gedeelde derde plaats samen met Colson – Deroey.

Het Limburgse podium kleurde groen / zwart, een volledig Kinébeach podium.  Op naar het thuistornooi te Gent, volgend weekend 25 en 26 mei op het Sint-Pietersplein, hopelijk met een gelijkaardig succesverhaal?

gh @ VoV, verslag en foto van / via Henk Silversmet,  voorzitter Kinébeach.