Kalinko D1 hard onderuit tegen US D2

VoV, 17-02-2020. 5:32 uur. Helaas heeft Kalinko dames 1 niet kunnen winnen tegen het veel betere Pharmafilter US dames 2. Er werd nog wel met goede moed begonnen aan de wedstrijd, maar al vrij snel bleek dat er weinig te halen viel. Een 0-4 nederlaag is een teleurstellende, maar terechte uitslag.
Kalinko begon de wedstrijd met de volgende speelsters: Lisan, Kirsten, Iris, Lisa, Amy, Sanne en Sharon. US begon de wedstrijd fel met hun goede services en goede aanvallen, waardoor ze al vrij snel flink uitliepen. Kalinko krabbelde terug, maar uiteindelijk mede door de goede services en de vele fouten aan onze zijde, verliest Kalinko de set dik met 9-25.

Ondanks de goede voornemens begon ook de 2de set zoals de 1ste. US was ook in de tweede set veel effectiever. Kalinko was slap en scoorde weinig. En als je dan tegen een ploeg speelt die mee wil doen voor promotie, dan weet je dat als je zelf niet scoort, je hem aan je eigen kant harder terugkrijgt. En niet geheel verrassend gebeurde dat en was 9-25 een terechte uitslag in de 2de set.

Ook in de 3e set werd al snel duidelijk dat Kalinko maar geen antwoord kon vinden op het spel van US, waarbij de wanhoop steeds zichtbaarder werd in het spel van Kalinko. Veel fouten in service en in de pass, en ook aanvallend kwam men er niet doorheen. Ondanks dat we nog wel een lange tijd meegingen met US, liep US op het einde toch uit en was 19-25 dan ook een logische eindstand.

De 4e set was net zoals de eerste 3 sets niet goed genoeg. Ondanks het doorzettingsvermogen was aan het einde van de 4de set de moed totaal in de schoenen gezakt. Met een teleurstellende setstand van 15-25 werd de 0-4 nederlaag compleet.

De wedstrijd van de verder sportief en goed spelende Pharmafilter US, liep voor Kalinko uit op een flinke teleurstelling. Zaterdag 7 maart om 14:30 uur kan Kalinko dames 1 zich revancheren van deze nederlaag tegen Taurus dames 1. Support hebben we hard nodig, dus kom ons aanmoedigen!

gh @ VoV, verslag van Quincy Pronk, Kalinko Dames 1. Foto John van Geenen.