Koploper Apollo op bezoek bij Bovo Aalten

VoV, 14-12-2018. 6:27 uur. Voor de lange mannen van Apollo 8 Heren 1 staat aankomende zaterdag de laatste wedstrijd van 2018 op het programma. Voor de laatste keer in 2018 gaan we op verplaatsing, ditmaal naar Aalten. Hier zal de plaatselijke volleybaltrots ons met smart op staan te wachten.

De Hofnar-Bovo Heren 1, de huidig nummer 4 van de 2de divisie, zal er namelijk op gebrand zijn om de nare smaak van de 3-2 nederlaag bij VVH te doen vergeten en de punten in Aalten te houden tegen de koploper van de 2de Divisie. Aan ons de taak om ons wederom te wapenen tegen een team wat tot op het bot gemotiveerd zal zijn om punten te pakken tegen de koploper.

Zo was het ook de aflopen wedstrijd tegen Pegasus uit Nijmegen. In de laatste thuiswedstrijd van het jaar wilden we een goed resultaat neerzetten om zo onze koppositie te behouden / verstevigen. We begonnen de 1ste set goed en pakten al vrij snel een voorsprong. Pegasus kwam beter in het spel en begon vooral steeds beter te verdedigen. Richting het einde van de set was er een miniem verschil wat voldoende bleek voor de setwinst, 25-23.

Set 2 en Set 3 kenden eenzelfde beeld. In beide sets pakten we een vroege voorsprong die we niet meer uit handen gaven. Met twee keer 25-19 was de wedstrijd in ieder geval binnen. Wat volgt is een 4de set die altijd lastig is en voor een tegenstander nog een laatste poging is om een punt te pakken. Waar het begin van de 4de set nog gelijk op ging, konden we vanaf 7-7 een versnelling hoger vinden. Met goed serveren, blokkeren en het overtuigend afmaken van de kansen werd de 4de set duidelijk gewonnen met 25-14.

De 2de 4-0 overwinning op rij en wat later bleek ook een belangrijke 4-0 overwinning. De concurrenten lieten namelijk stuk voor stuk punten liggen waardoor we nu vijf punten los staan.

Één van die concurrenten is de tegenstander van aankomende zaterdag. Bovo, vorig jaar kampioen in de 3de divisie en bekerwinnaar, presteert momenteel als kersverse promovendus erg goed. Vorige week beleefden ze echter een teleurstelling door met 3-2 te verliezen bij VVH. Ondanks dit verlies staan ze op een keurige 4de plek en zal Bovo er op gebrand zijn om in de laatste thuiswedstrijd van het jaar tegen de koploper alles te geven om de punten in Aalten te houden.

Aan ons de taak om, net als de voorgaande wedstrijden, ons eigen spel te spelen en vooral hard te blijven werken. We weten wat we kunnen. We weten ook dat we bovenaan staan en dat dit voor elke tegenstander een trigger is om vol overgave te spelen. Dit zorgt alleen maar voor een mooie uitdaging, elke wedstrijd weer. Wij hebben er weer zin in. Om 18.00 uur zal de eerste bal over het net vliegen in de sporthal Stationsplein te Aalten. tot zaterdag!

gh @ VoV, voorbeschouwing van Tijmen Reinders, Apollo 8 heren 1.