Maximale winst Majoe na comeback in set 3

VoV, 17-02-2020. 15:30 uur. Voor het eerst in deze competitie mochten wij aantreden tegen Donitas H2. We waren deze studentenvereniging dit seizoen nog niet eerder tegengekomen en dus stonden er vóór deze wedstrijd nog twee ontmoetingen op het programma tegen deze nog onbekende tegenstander. Wat wij wel wisten, was dat Donitas momenteel een achtste plaats op de ranglijst bezit. Hierom moesten wij deze wedstrijd dus eigenlijk wel winnen, en dat deden we dus ook.

In de eerste set startten we weer met de gebruikelijke basis. Alleen aanvoerder Erik ontbrak wegens skivakantie. Donny nam deze wedstrijd zijn plek over. In het begin van deze set ging de wedstrijd nog gelijk op doordat wij zelf wat moeizaam begonnen. Rond 10-10 vonden we dit echter wel mooi geweest en besloten we maar wat gas te geven. Dit resulteerde in een aantal lange serviceseries die ervoor zorgden dat we de set met 25-12 konden binnenhalen.

In de tweede set zorgden wij dat we vanaf het begin afstand namen van Donitas. Ferdy begon weer ijzersterk met een paar harde sprongservices. Via deze weg konden wij al snel uitlopen naar een voorsprong van 7 á 8 punten. Aan het einde van de set probeerde Donitas nog iets terug te doen, maar dit mocht niet baten.

En dan de beruchte derde set. De set waar elke ploeg die 2-0 voor staat het lastig heeft. En zo ook wij. We begonnen slap en Donitas profiteerde daar goed van waardoor zij direct op een voorsprong van vier punten kwamen. We konden niet direct het tij keren waardoor Donitas nog verder uitliep naar 18-10. Op dat moment besloot Allard om Lars in te brengen voor Donny, waardoor we 2-4 gingen spelen.

Lars kwam erin als spelverdeler en Ferdy mocht zich laten gelden als diagonaal. Deze wissel pakte zeer goed uit, en dat is zacht uitgedrukt. Lars speelde direct Ferdy aan op de diagonaal, waarna heel de zaal zijn adem inhield en Ferdy de bal snoeihard erin sloeg. Daarna volgden lange serviceseries en door middel van enkele kill-blocks van Rick en Ferdy wisten we deze set helemaal om te draaien en met 25-21 te winnen.

De mentale dreun uit de derde set kwam Donitas in de vierde set niet meer te boven. Wij waren vanaf het begin scherp vanaf de servicelijn en ook de tempo aanvallen aan de buitenkant begonnen eindelijk deze wedstrijd goed te lopen. Donitas leek het op te geven waardoor we ook deze set gemakkelijk konden binnenslepen.

Madjoe 4-0 Donitas via 25-12, 25-21, 25-21 en 25-14

Deze laatste wedstrijd voor de krachtmeting met nummer twee DIO/Bedum HS 2 werd dus foutloos uitgespeeld. Bedum verloor daarentegen één setje tegen Lycurgus, waardoor wij nu bovenaan staan met een voorsprong van zes punten. Over twee weken is daar dan de belangrijke wedstrijd tegen Bedum. We hopen hier onze voorsprong uit te breiden en daar hebben we jullie bij nodig!

Zaterdag 29 Februari 19:00: Madjoe H1 vs DIO/Bedum H2, Sporthal de Drecht, Be there!

gh @ VoV, verslag van /via Nico Branden, Madjoe. Foto Jan van den Noort.