NOVO kreeg een Shot voor de boeg

VoV, 11-11-2019. 8:00 uur. Na vorig jaar tweemaal te hebben verloren van de heren van Shot uit Culemborg werd afgelopen zaterdag een eerste revanche behaalt. Na een achterstand kon NOVO toch een 2-3 overwinning behalen.

De eerste set begon NOVO scherp en legde serverend druk op de heren van Shot. Het eerste team van Shot kent wat wisselingen en verjonging in het team. Na de eerste set winst door NOVO wisten deze heren van Shot de service druk zelf op te voeren.

NOVO liep twee sets lang achter de feiten aan en Shot wist met 2-1 in sets op voorsprong te komen. Vervolgens vochten de Noordwijkers zich terug in de wedstrijd. Coach Rieneke Wielenga voelde een vijfsetter aankomen en wist afwisselend met spelverdelers Jeroen van Eijk en Tim Oortwijn de benodigde variatie in het spel te brengen.

Vervolgens bleek Shot gebroken te zijn en NOVO wist gelijk op 3-9 voor te komen. Ondanks de scherpe en harde aanvallen van Dennis Glasbergen en Tom van de Meer liep Shot alsnog in. NOVO dacht met 9-13 de wedstrijd al bijna gewonnen te hebben, maar wist met eigen fouten Shot toch op 14-14 terug te laten komen. Desondanks overwon NOVO haar eigen fouten na de opgebouwde spanning met 14-16.

Volgende week reizen de Noordwijkers af naar de koploper ZVH uit Zevenhuizen. Een nieuw team in de poule, maar zo aan de stand af te lezen een team met ambities.

gh @ VoV, verslag en foto van via John Klinkenberg, volleybalvereniging NOVO.