Peelpush H1 verliest wisselvallige partij

VoV, 16-12-2019. 5:16 uur. De laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar was aangebroken. De mannen van Dynamo II druppelden langzaam de zaal binnen en maakten zich net als de Meijelnaren klaar voor een, wat achteraf zou blijken vreemde, wedstrijd. Het eerste fluitsignaal ging en Joshua (terug van weggeweest) serveerde de eerste bal over het net.

In de eerste set startte de Meijelse machine een beetje roestig. De afstemming was nog een beetje kwijt en hoewel het spel van Dynamo ook lang niet foutloos was, liepen de Apeldoorners toch stukje bij beetje uit. Na een eindsprint was het een duidelijke 16-25 in het voordeel van de gele mannetjes.

Toen er een aantal harde woorden gevallen waren tijdens de setwissel rechtte Peelpush de rug en bracht het wat meer druk met zich mee. Met een sterkere service brachten ze de passlinie van de bovenhands passende mannen van Dynamo aan het wankelen. Waarschijnlijk hebben zij ook de handbalfinale gezien die vlak daarvoor gewonnen werd door het Nederlands team (gefeliciteerd vrouwkes van Oranje!). Dynamo bevond zich op dat moment in een waar foutenfestijn en de wissels die gedaan werden konden niets meer redden. Peelpush nam de set met 25-19 mee in het Meijelse tassie! 1-1.

De derde set gaf eenzelfde spelbeeld. Peelpush bleef met druk serveren en de gelen waren nog een meter naar voren gekropen tijdens het passen. Als een wedstrijd zes sets kon hebben stonden ze waarschijnlijk aan onze kant. Nog steeds maakte Dynamo een aantal fouten waardoor ook set 3 naar Peelpush ging met 25-19!

Het leek alsof er ook aan de kant van Dynamo een donderpreek was gegeven, want Dynamo zette de Meijelnaren in set 4 vanaf punt één onder druk. De passlinie van Peelpush zakte door zijn spreekwoordelijke hoefjes en het bovenhands passen van Dynamo begon weer zijn vruchten af te werpen voor de Apeldoorners. De gelen waren opgestaan en speelden ineens weer ijzersterk, terwijl Peelpush geen schim meer was van zichzelf. Met 14-25 ging dan ook set 4 naar Dynamo. 2-2.

In set 5 leek de koek een beetje op voor Peelpush. Dynamo drukte nog even door en zette Peelpush op een 5-8 achterstand. De Meijelnaren konden nog het zesde punt maken maar Dynamo liep uit en trok de set uiteindelijk met 8-15 naar zich toe. 2-3 in het voordeel van Dynamo.

Een erg wisselvallige pot met genoeg leerpunten voor de tweede seizoenshelft! Wel een erg welkom puntje, want met 11 punten uit 10 wedstrijden staan wij op plek 8. Wel is het zo dat vanaf plek 8 iedereen (behalve de nummer 12, die hebben 10 punten) 11 punten heeft. De tweede helft zal dus bol staan van de spanning!

Nu gaan wij in ieder geval even genieten van de welverdiende rust. Nog een aantal keren trainen, kerst en nieuwjaar vieren (goeie roetsj alvast kusjes) en dan weer de voorbereiding in voor de tweede helft! Op 19 januari 2020 treden wij namelijk thuis aan tegen de mannen van Webton Hengelo! Uit verloren we met 3-0, maar we gaan er alles aan doen om te laten zien dat dat een incident was. ‘Eén voor allen, allen voor één!’
Voor nu; fijne kerssemus!

PS: De eindstand 2019 in de Topdivisie heren is nu: VCN 29, Reflex 24, Keistad 23, Donitas 19, Protos 17, SV Dynamo II 15, Volley Tilburg 14, Peelpush 11, Inter Rijswijk 11, Webton 11, Van Daal 11 en DIO 10. Peelpush en Donitas speelden een wedstrijd minder, 10 dus.

gh @ VoV. Verslag door Rikus Leenders, Peelpush Heren 1. Foto Jan van den Noort.