Peelpush heeft goede tips voor Velo!

VoV, 10-12-2018. 13:50 uur. Na kort nagenoten te hebben van de wedstrijd tegen Zwolle was het afgelopen zaterdag alweer de beurt aan de volgende tegenstander om de Körref onveilig te maken. Het team wat dat dit keer ging proberen was Velo uit Wateringen, een team dat in de onderste regionen bivakkeert en dus de punten hard kan gebruiken om daar uit te komen. Een pittige klus dus voor Peelpush om dit te voorkomen!

Na een laten we zeggen ‘bijzondere’ manier van inslaan (De mannen van Velo hadden het Nevobo boekje gelezen), begonnen we aan de wedstrijd. Al gauw kregen we door dat dit een ander potje zou worden dan dat van vorige week, want het niveau was van beide partijen niet denderend hoog. Gelukkig was het Peelpush dat door een aantal goede serveseries een gat wist te slaan, en de gehele set niet meer in de problemen wist te komen. 25-19 in set 1, op naar meer!

En die volgende puntjes, die kwamen er ook! Al ging het niet van harte. Peelpush ging namelijk een beetje mee in het spel van de tegenstander, waardoor er slordigheden in het Meijelse spel slopen. Velo liep aan het begin een paar puntjes uit, maar toen dit probleem eenmaal verholpen was kwamen we ook deze set niet meer in de problemen. Met 25-22 ging ook set 2 naar Peelpush!

Hier moest toch wel wat meer van te maken zijn, dachten we..? Een iets netter spelletje misschien? Nu weten we natuurlijk niet of dat het lag aan dat wij beter gingen spelen, of dat Velo meer fouten ging maken. Maar ook deze set bleven we constant ruim op voorsprong. Een aantal serveseries later viel de laatste bal van set 3 op de grond in het voordeel van Peelpush, en werd de set binnen gehaald met 25-14.

Het allerlaatste setje dan maar. We wilden die 4-0! Sjoerd had namelijk nog nooit eigenhandig een 4-0 overwinning binnen gehaald vanuit de coachpositie, dus we gunden hem dit wel. Gelukkig leek het zo te zijn dat Velo ons dit ook gunde, want zonder al te veel flitsend spel haalden we ook set 4 en daarmee de volle buit binnen!

Mooi was het niet, maar belangrijk zijn de punten wel! Vijf puntjes in eigen huis houden kan nou ook niet echt verkeerd smaken, dus wij zijn blij! We hebben wel nog een klein puntje van kritiek. Of misschien wel een tip. Of gewoon, goede Limburgse raad; Als jullie de shirtjes en de broekjes allemaal op 1 plek wassen, hoeft er niemand een Peelpush broekje te lenen. Dat is wel zo handig! En nog een tip, of gewoon goede raad; tel even het aantal tassen in de kofferbak als je de lange weg terug gaat rijden. Er staat namelijk nog een Velo tas in onze kantine.

Neem dus even contact op via Facebook als je een tas mist, wij helpen graag!  Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van 2018! Een derby in het mooie pittoreske Reuver. Komt dat zien!  ‘Één voor allen, allen voor één!’