Rivo blijft stevig aan kop

foto Harry Meijer

Voor Rivo heren 1 was er weer een thuiswedstrijd in de Reggehal. Tegenstander was Visade Voorburg, de enige nog onbekende opponent in de B-League. Een verwachtingspatroon van de tegenstander was er dus ook niet. “Dan is van je eigen krachten uitgaan eigenlijk het enige wat je kan doen.” zegt Rivo speler Tijmen Reinders.

“De eerste set werd fel begonnen en op een 8-4 tussenstand was de eerste time out voor de gasten al een feit. Er waren meteen al een aantal leuke acties te zien, zoals een éénhandig kill block van Matthijs Reinders en een heel leep prikballetje van Frank van der Noort richting de achterste hoek waar geen speler van Visade te bekennen was. En ondanks het feit dat het niet soepel liep bleef de voorsprong wel in tact en werd aan het einde nog verder uitgebreid. Met 25-19 was de eerste set voor Rivo.

Echter de tweede set ging even anders. Dat Visade wel kan volleyballen was al in de vorige set gebleken, tel daarbij hun immense werklust en het feit dat door wat concentratie verlies Rivo rommelig speelde en er vele dingen verkeerd gingen,  dan is een 0-3 en 8-12 achterstand snel verklaard.  Trainer / coach Hans Bruins wisselde spelverdeler Bas Dimmedal voor  Gertjan ter Harmsel op de servepositie en vier goed geplaatste floater serves later was het weer 12-12 gelijk. Tot de 20 punten bleven de teams gelijk op gaan, maar daarna verviel Rivo weer in een rommelige fase waarin de passing het grootste probleem was. Bepalende spelers hadden moeite om in hun ritme te blijven en Visade profiteerde met 21-25.

Tijd om orde op zaken te stellen en om weer scherp te beginnen net als in de eerste set. Rivo kwam weer in de wedstrijd en liet in de derde set geen spaan heel van de gasten uit Voorburg dat ook mag blijken uit de tussenstanden van 12-6 en 18-8. Visade leek bij te moeten komen van de tweede set en Rivo kon  met name met de serve veel druk uitoefenen op de passers van Visade. Met een overtuigende 25-14 was de derde set dan ook voor de thuisploeg.

Dit niveau meenemen naar de vierde set bleek lastiger als gedacht. Visade had zijn krachten hervonden en ging nog één maal vol voor een winst. Tot halverwege ( 12-12) ging het gelijk op, daarna sloeg Visade een gaatje van drie punten. Ook tijdens deze set verslapte de concentratie aan Rivo kant, deze keer door een tweetal beslissingen van de scheidsrechter, waar de gasten uit Voorburg het bepaald niet mee eens waren.

Dat leverde nogal wat protest en commotie op hetgeen het spel van beide partijen niet ten goede kwam. Rivo vocht voor wat het waard was en kwam op 21-21 langszij. Met hulp van het fanatieke thuispubliek in die periode was er op 24-21 het eerste matchpunt. Wie anders dan Bas Dimmedal scoorde dit laatste wedstrijdpunt met een heerlijk kill block”

“Terugkijkend was het geen al te beste wedstrijd van Rivo, weinig spectaculaire acties qua aanval, maar wel mooie reddingen. Echter de term reddingen zegt genoeg.  Desondanks was Visade niet tot meer in staat, en moest met lege handen de terugreis naar Voorburg aanvaarden. Meest constante speler aan Rivo zijde vond ik Peter ter Maat.  Rivo blijft stevig aan kop.”  voegt Gerrit ter Harmsel, teammanager nog toe.

Tijmen Reinders sluit af met: “ Een 3-1 overwinning en dus weer de drie punten in de pocket. We blijven dus nog aan kop in de B – League. Het “sprookje” gaat nog even door. Volgende week staat in Amsterdam de returnwedstrijd tegen US op het programma. De heenwedstrijd werd destijds eenvoudig met 3-0 gewonnen maar US heeft laten zien dat ze inmiddels uit een ander vaatje is gaan tappen. Zowel tegen VoCASA als Lycurgus heeft US punten gepakt en zij zullen dit aanstaande zaterdag uiteraard willen herhalen. Zaak voor ons om deze week weer hard te trainen en het niveau nog verder op te schroeven”