Schwerin en Stuttgart aan kop in Bundesliga

VoV, 23-02-2020. 9:15 uur. De topduels in de Bundesliga eindigden gisteren in zeges voor SSC Schwerin en MTV Stuttgart, de nummers één en twee van de ranglijst. Schwerin won thuis met 3-2 van SC Dresden, Stuttgart was in Aachen met 0-3 te sterk voor de Ladies in Black.

Schwerin vs. Dresden werd een spannende vijfsetter waarin de koploper van de Bundesliga het laatste woord had. Dresden kon de 0-2 voorsprong in sets niet in de resterende sets in winst veranderen. Via 25-20 en 25-23 kwam Schwerin terug in de wedstrijd en trok de winst daarna met 15-12 naar zich toe.

Spelverdeelster Britt Bongaerts scoorde één keer tijdens vier sets in de basis en de invalbeurt, Nicole Oude Luttikhuis startte 2 sets in de basis en viel twee keer in. Ze maakte 7 punten. Bij Dresden stond mid Laura alle sets in de starting seven, ze scoorde 3 punten. Opnieuw werd er bij Dresden maar weinig over mid gespeeld. Laura kreeg vier set ups, haar collega op mid 15 terwijl er meer dan 115 keer via de buitenkant werd aangevallen.

MTV Stuttgart had na een relatief makkelijke eerste setwinst (19-25) de handen vol aan de Ladies in Black in de daaropvolgende twee sets. Die eindigden in 24-26 en 23-25. Tessa Polder werd MVP bij Aachen, ze scoorde 10 keer. Collega mid Lynn Blenckers maakte er 6 en passer loper Marrit Jasper kwam tot 8 punten. Bij Stuttgart bleef Juliët Lohuis op twee invalbeurten na aan de kant. Met 49/51 was het verschil in eigen score minimaal, de foutenlast van 25/ 17 gaf Stuttgart meer voordeel.

Wiesbaden van Nynke Oud verloor met 3-1 van S-W Erfurt. Na de 2-0 achterstand zorgde de 21-25 nog voor spanning, maar in de vierde set ging Wiesbaden veel te vaak in de fout met hun dozijn scores voor de thuisploeg, waardoor met 25-16 werd verloren. Spelverdeelster Nynke Oud speelde alle sets en scoorde 4 keer.

Hester Jasper liet bij rode lantaarndrager Suhl tegen Potsdam 15 treffers noteren. Anniek Siebring kwam tot 9, maar al met al was het niet genoeg om één of meerdere punten binnen te halen tegen SC Potsdam. Na 0-2 achter kon de wedstrijd via 25-20 nog met een set verlengd worden, daarna werd het met 21-25 een 1-3 zege voor Potsdam.

De Rote Raben uit Vilsbiburg haalden in de derde set tegen Straubing met een 25-9 zege geweldig hard uit. Van 16-8 ging het in een ruk naar 25-9. In de eerste twee sets waren de setstanden 25-23 en 17-25. Vilsbiburg kon de winst daarna met 25-21 binnenhalen.
Iris Scholten had een drukke middag. Ze kreeg 49 set – ups en scoorde er daarvan 11. Totaal maakte ze nog één puntje meer. Myrthe Schoot was foutloos op de serve pass.

In de stand gaat Schwerin met 15-40 op kop, Stuttgart staat op 16-40. De teams met Nederlandse speelsters komen op de vierde (Dresden 17-28), vijfde (Rote Raben, 16-27), zesde (Ladies in Black, 17-25), achtste (Münster, 16-20), negende (VC Wiesbaden, 16-13) en laatste (VfB Suhl, 16-5) plaats.