Set-Up ’65 komt twee sets net tekort

VoV, 17-03-2019. 13:45 uur. De ploeg uit Ootmarsum had een puike start in de Kampioenspoule, mede vanwege een puike planning van de wedstrijden. Uit vier duels  werden 12 punten binnengehaald, en die oogst bracht hen op de tweede plaatst van de ranglijst. De eerste test buiten Ootmarsum was tegen Sliedrecht Sport, dat door vrijwel iedereen als een van de twee zekere finalisten in de play – offs wordt gezien.  Aan Set-Up de taak om te laten zien dat de goede vorm er is en de zeges in eigen hal hen niet zomaar zijn komen aanwaaien.

Sliedrecht Sport begon met een ace van Anna Rekar, waarop ze een foutserve liet volgen,. Hetzelfde kunstje herhaalde ze overigens nog een keertje bij de 17-14 stand, toen ook een foutserve volgde op een ace van haar. Na de 3-3 sloeg Sliedrecht zich via Esther van Berkel en Fleur Savelkoel naar 8-4. Via een paar slordigheden werd het 10-5. Marianne het Lam – Scholten scoorde de 12-8 en 13-9 en Set-Up bleef op overbrugbare afstand volgen. Na de 16-12 scoorde Sliedrecht via een foutserve en een voetfout voor Set – Up.

Daphne Giesselink verstuurde een aantal scherpe serves langs de lijn, waarvan er twee in een ace eindigden en één door Ilse Oude Luttikhuis, die via een overpass over het net kwam, tegen de vloer geslagen kon worden. Het stond 18-18, Set – Up was weer bij en deed weer mee.  Na de 21-19 de time out van Lesley de Jonge,  waarop twee punten van zijn team de stand bij 21-21 gelijk trokken. Een score van opnieuw Rekar (23-22), Set-Up kwam ernaast (23-23), maar miste de opslag, waarop het kill – block van Sliedrecht de 25-23 betekende.

In de tweede set trok Set-Up het initiatief na 4-4 naar zich toe. Marianne het Lam – Scholten scoorde, Carmen Oude Luttikhuis sloeg vanaf drie meter raak en Sliedrecht gaf een paar puntjes weg tot aan de 5-8 stand. Een driepunter maakte gelijk, waarop de teams een tijdje in de score gelijk opliepen. Sliedrecht stond bij 12-11 voor, Set-Up bij 12-13 en Sliedrecht weer bij 15-13, het gaatje sloeg de thuisploeg na 16-15.

Het blok van Carlijn Ghijssen – Jans voor de 19-16 op de driemeter aanval van Evi van Kerkvoorde werd door Set-Up  beantwoord met twee scores voor de 19-18 tussenstand. Op de side out bleef Set-Up in de schaduw volgen, 20-19, 21-20 en 22-21. Sliedrecht scoorde bij 23-21 op eigen serve en kwam op setpoint, Merle Baasdam stelde verlies even uit (24-22), waarop de foutieve opslag de 25-22 op het scorebord zette. Het stond 2-0 voor de thuisploeg.

Denise de Kant serveerde twee aces in de openingsfase van de derde set en met haar aan de opslag liep Sliedrecht Sport uit naar 7-2. Evi scoorde vanaf linksvoor en een eci van Evi maakte daarna 7-4. Kirsten en Carmen Oude Luttikhuis brachten het verschil met hun rake klappen terug naar 8-6, Sliedrecht had met een driepunter een afdoend antwoord op deze inhaalrace van de gasten (11-6).

Toen daarop nog een driepunter volgde voor de 14-7 tussenstand was Set-Up op een ruime achterstand gezet en ebde de overtuiging om er nog één of twee sets meer uit te slepen langzaam weg. De 17-9 werd 19-11 en 23-13. Met 25-15 ging de winst naar de thuisploeg, die daarmee in de stand een gat van vijf punten heeft geslagen naar hun directe achtervolger Set-Up.

Omdat VC Sneek bij FAST verloor (3-2) blijft Set-Up wel tweede in de stand. Aanstaande zaterdag speelt Set-Up uit tegen Zwolle.