Set-Up II verliest de derby van Rosstars

VoV, 11-12-2018. 5:35 uur. Afgelopen zaterdag stond onze eerste derby tegen Rosstars op het programma. Na een drankje in onze eigen kantine begonnen we aan de rit van wel 10 minuten richting Rossum. Ilse moest helaas op de bank plaatsnemen met een op de training opgelopen enkelblessure. We waren dan ook erg blij dat Demi Weustink van dames 5 zich beschikbaar stelde om mee te willen doen. Daarnaast kunnen we ook melden dat Carine Elferink is toegevoegd aan de selectie.

Dan de wedstrijd. De eerste set was zoals een echte derby hoort te zijn. Beide teams die volop de strijd aan gingen en mooie dingen lieten zien. Tot de twintig ging het dan ook gelijk op. Vanaf dat moment was het vooral Diede, die nog een extra zetje gaf en met een blokpunt en twee aces het gat wist te slaan. De set werd afgemaakt op de stand 20-25.

De tweede set begonnen we moeizaam. We hadden moeite om te scoren en legden te weinig druk op Rosstars. Al snel stonden we achter met 11-6, waarna de time-out aan onze kant goed uitpakte. Op de serve van Daphne en Marlies kwamen we terug tot 12-12, waarna we weer gelijk op verder gingen. Rosstars stond bij 24-23 op het eerste setpoint, maar wist deze niet te pakken. Toch wisten zij aan het langste eind te trekken en wonnen zij de set met 28-26.

De derde set was eigenlijk een kopie van de tweede set. Wij hadden moeite met het afmaken van kansen, waardoor het gelijk op bleef gaan. We speelden ons eigen spelletje niet en het lukte Mayke zelfs om over haar eigen voeten te struikelen in een rally. Bij 25-26 stonden wij op setpoint en stond Danae aan serve. Zij kon echter haar zenuwen op dit moment niet onder controle houden en was dan ook erg blij dat Damir haar nog net op tijd wist te wisselen. We wisten de set niet meteen te pakken, maar bij 26-28 hadden we hem toch binnen.

De vierde set liepen we constant achter Rosstars aan. Bij 22-17 konden we het gat nog kleiner maken tot 22-20, maar Rosstars gaf na hun time-out geen punt meer weg. Met 25-20 werd het 2-2 en zou een vijfde set moeten uitwijzen wie de wedstrijd ging winnen. En in deze set konden we ons spel van de vierde set helaas niet omdraaien. We bleven achter de feiten aanlopen en scoorden niet veel punten meer. Met 15-7 wist Rosstars de vijfde set te pakken en zo uiteindelijk ook de wedstrijd.

Deze week zullen we weer scherp moeten gaan trainen om de volgende derby aan te gaan. Aankomende zaterdag spelen we om 15.00 uur tegen Dynamo Tubbergen in onze vertrouwde Schalm. We hopen jullie daar weer te zien!

gh @ VoV, verslag Ilse Kamphuis, Springendal Set – Up Dames 2. Foto Jan van den Noort.