Sliedrecht wijst Sneek resoluut terug

VoV, 14-01-2018. 8:29 uur. De clash in sporthal De Basis in Sliedrecht tussen de koploper van de Eredivisie dames en de nummer twee VC Sneek eindigde in een 3-0 zege voor de thuisploeg. Met de setstanden 27-25, 25-18 en 25-17 waren de teams alleen in de eerste set aan elkaar gewaagd. Door deze winst verstevigde Sliedrecht zijn koppositie, inmiddels staan ze negen punten los van Sneek. Ongetwijfeld heeft het resultaat ertoe bijgedragen dat de nieuwjaarsreceptie na afloop in een prima stemming verliep.

In Apeldoorn zal de stemming na de 2-3 nederlaag een stukje minder zijn geweest. Alterno sloot 2017 met een 2-3 zege in Gennep af, maar opende 2018 met een 2-3 nederlaag in eigen huis. De Talenten ploeg uit Papendal versloeg Alterno via de tiebreak, nadat ze met 2-1 hadden achter gestaan. Alterno kwam op een 2-1 voorsprong door de eerste en de derde set met 25-17 te winnen, de tweede verloren ze met 20-25. In de vierde set was TTP oppermachtig en had de thuisploeg het zwaar te verduren. Met 14-25 haalden de talenten de setwinst overtuigend binnen. In de vijfde set bleven ze daarna met 13-15 aan de goede kant van de score.

Regio Zwolle Volleybal heeft in Ootmarsum een terechte 1-3 zege behaald. Met daarin een scorende hoofdrol voor Ester de Vries en een serverende hoofdrol voor Iris Reinders. Voor haar met name in de eerste set toen ze de 17-14 achterstand met onder andere vier aces omboog naar 17-23, waarna de set met 21-25 naar Zwolle ging. In de tweede set veranderde Zwolle een 19-16 achterstand in 19-20, kwam op 20-23 en 22-23, waarna de Vries en Reinders de winst voor Zwolle veilig stelden.

Set drie ging naar Set-Up. Met een omgekeerd scenario aan de voorgaande. Nu stond de thuisploeg met 18-22 achter en leek zich een 0-3 nederlaag aan te dienen. Met Inge Molendijk aan serve, zij werd de avond ervoor tot sportvrouw van de gemeente Dinkelland gekozen, nam Set-Up de leiding met 23-22 over. Een Zwolse foutserve en een netfout beslisten de set na 23-23.

Set-Up begon goed in de vierde set (5-3) maar verloor als snel de grip op de wedstrijd. Zwolle liep uit naar 7-11 en kwam daarna niet meer in de problemen . Met heel veel scores via de midposities en pipe aanvallen werd de verdiende 20-25 setwinst en 1-3 wedstrijdwinst binnen gehaald.

Vandaag wordt nog gespeeld Eurosped vs Flynth FAST en Peelpush vs VC Weert.

Bij de Nevobo uitslagen ontbraken de matchreports nog bij het plaatsen van dit artikel, zodat we u geen persoonlijke scores en scores op de diverse onderdelen kunnen geven. Dit zullen we bij de recapitulatie van de wedstrijden van vandaag inhalen, tenminste als ze er dan wel zijn.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.