Strijdbaar FAST juicht te vroeg

VoV, 10-12-2018. 5:34 uur. Eredivisionist FAST heeft een dubbel gevoel overgehouden aan het enerverende duel met landskampioen Sliedrecht Sport. Het Brabants-Limburgse samenwerkingsteam slaagde in het voornemen het de Zuid-Hollandse ploeg lastig te maken, maar het hield uiteindelijk een bittere nasmaak aan de met 1-3 verloren wedstrijd (19-25, 20-25, 25-12 en 26-28) over.

Na de gevoelige competitienederlaag tegen Eurosped en de bekereliminatie tegen Topdivisionist VV Utrecht wilde de ploeg van trainer Bijsterbosch het geschonden blazoen oppoetsen. Zonder te zinspelen op een overwinning zag de Roze Brigade vooraf mogelijkheden tegen Sliedrecht Sport zelfvertrouwen te tanken.

In de Activiahal groeide FAST in de wedstrijd. In de eerste set putten de speelster van trainer Bijsterbosch moed uit opstekers zoals een bekeken score van spelverdeelster Rachel Feron en een ace van Veerle van den Heuvel. Na 7-12 en 13-17 Sloeg Sliedrecht Sport bij 16-21 de beslissende kloof, en pakte de set met 19-25. In de tweede set hield FAST lang gelijke tred met de bezoekers maar raakte bij 13-13 het spoor bijster. Via 20-25 nam Sliedrecht Sport een 0-2 voorsprong.

Voor de laatste kans strijdend gooide FAST alle schroom van zich af in de derde set. Na en sterkte servicereeks van Nynke Rovers ontstond bij een 7-3 voorsprong zichtbaar het geloof in de setwinst. Met een sterke reeks opslagen zorgde Veerle van den Heuvel voor een voor Sliedrecht niet meer te overbruggen kloof. Met 25-12 werd de nieuwe titelkandidaat, die weliswaar even terugschakelde, hard teruggewezen.

Met eerzucht van een echte kampioen wilden de bezoeksters in de vierde set orde op zaken stellen. De 0-5 voorsprong sprak boekdelen. FAST rechtte opnieuw de rug en knokte terug. De achterstand slonk pas  na de invalbeurt van Jule van Hout, de middenaanvalster van satelietteam Activia 1. De Roze Brigade bleef geloven in een comeback en achterhaalde Sliedrecht bij 17-17. Bij 24-23 vierde FAST zelfs de setwinst toen een smash van Lisa Kersten volgens velen de grond raakte voordat een de Sliedrechtse Ana Rekar de bal speelde. Terwijl FAST jubelde, sloeg Rekar de bal aan de andere kant van het net binnen de lijnen. Eerste en tweede scheidsrechter Oomes en Wijnstra kenden het punt toe aan Sliedrecht Sport, dat snel weer bij de les was.  Met 26-28 liet de ontsnapte topploeg FAST met een kater achter.

De teleurstelling verdrong de gepaste tevredenheid over het vertoonde spel bij de speelsters. Trainer Bijsterbosch relativeerde de nederlaag. “Dit is zuur. We wilden tegen Sliedrecht aan ons zelfvertrouwen werkten, en dat lukte. Ik snap dat de speelsters teleurgesteld zijn, maar ik hoop dat ze morgen ook beseffen dat zij een prima wedstrijd gespeeld hebben.”

Vanaf maandag moet bij de speelsters de knop weer om. FAST speelt woensdagavond (20.00 uur) de uitwedstrijd tegen Talent Team Papendal in Arnhem, dat voorlaatste is in de Eredivisie. Om het vizier op een klassering bij de eerste zes gericht te houden, is winst geboden. De thuiswedstrijd in Gennep werd in oktober met 3-0 gewonnen. Zondagmiddag (15.30 uur) komt FAST weer in Sint Anthonis in actie.  Tegenstander in de Activiahal is Springendal Set Up uit Ootmarsum, dat zevende is.

gh @ VoV, bron en foto’s Jos Gröniger, PR Commissie FAST.