Teams Plak / de Kruijf koploper in Italië

VoV, 23-12-2017. 13:05 uur. Bij de midweekse ronde in Italië bij de dames eindigden voor totaal 8.900 toeschouwers vier van de zes wedstrijden in een tiebreak, waaronder die van Busto A. vs Conegliano (Robin de Kruijf). Één keer won de thuisploeg met 3-0 en één wedstrijd werd het 0-3 voor de bezoekers, zijnde de topper tussen Scandicci en Novara. Deze resultaten hadden tot gevolg de ploeg van Celeste Plak (Novara) en die van Robin de Kruijf met 20 punten uit 7 wedstrijden ongeslagen bovenaan komen te staan.

Monza verloor thuis met 2-3 van Pesaro. Serena Ortolani (31 punten voor Monza) en de Belgische Lise van Hecke (23 punten voor Pesaro) waren de topschutters in die partij. Bergamo won thuis met 3-2 van Firenze, voornamelijk omdat de gasten met een torenhoge foutenlast ( 17 om 37) speelden en zo hun aanvallende overwicht (60 om 78) niet konden verzilveren. Modena vs Legnano eindigde ook in een tiebreak, daar werd het 3-2 voor Modena. Casalmaggiore won verder thuis met 3-0 (14, 15, 20) van Filottrano.

Celeste Plak behaalde in de topper tegen Scandicci met Novara een 0-3 uitzege. In de tweede set konden ze een 21-17 achterstand ombuigen naar 25-27 winst. De eerste en de derde set gingen met 18-25 en 21-25 naar de bezoekers. Scandicci was voor de eigen punten heel erg afhankelijk van Isabelle Haak (ze maakte er 27 van de 50), bij Novara namen Egonu (20) en Plak (14)  veel punten voor hun rekening.

Bij Busto A. vs Conegliano ging het erg tegen elkaar op met setstanden 24-26 (1ste), 25-23 (3de) en 26-24 (4de). Uiteindelijk pakte de ploeg van de Kruijf de winst met 2-3.  Ze scoorde 17 keer, waarvan 5 blokkerend. Haar teamgenoten Fabris (31 punten) en Hill (23 punten) hadden het vizier ook goed staan. Michelle Bartsch maakte er 23 voor Busto A.