TTP geeft Topvolley Zwolle het nakijken

VoV, 23-11-2017. 5:57 uur.  Coníche Topvolleybal Zwolle heeft gisteravond een toch wel verrassende 0-3 nederlaag tegen het Talent Team Papendal geleden.  Onderhand gebruikelijk is dat het Talent Team een set tot boven de normale lengte doorgaat, dat deden ze gisteren ook in de eerste (28-30), daarna was ook de tweede nog redelijk spannend (22-25) waarna de derde set met overmacht werd gewonnen. Beide teams hebben na acht wedstrijden nu 7 punten, waarvan Zwolle er in de eerste twee wedstrijden van het seizoen zes pakte en TTP ze behaalde in de uitwedstrijden. Cas Abraham (TTP) werd met 20 punten topscorer van de avond

De wedstrijd werd eenmalig in de Calohal gespeeld, waar Zwolle normaal in het Landstede Sportcentrum hun thuisduels afwerkt. Dit in verband met het 70 – jarig jubileumfeestje  van de opleiding van Hogeschool Windesheim.  Voor Topvolleybal Zwolle werd het echter geen feestavond.

Zwolle ging prima van start en bouwde in de beginfase van de eerste set een 8-4 voorsprong op, die echter gaandeweg steeds verder slonk. Bij 13-12 was TTP op één puntje genaderd, en ook de 21-18 brachten ze tot dat minimale verschil terug.  Zwolle kreeg setpoint op 24-23, kon dit niet benutten en moest vervolgens het ene na het andere setpoint (24-25, 25-26, 26-27) van TTP onschadelijk maken. Bij 28-29 lukte dat niet meer.

In de tweede set had Zwolle opnieuw de betere start (8-5) maar nu hadden de talenten bij 14-14 de achterstand al goed gemaakt en namen ze langzaam maar zeker het voortouw. Eerst met nipt verschil (15-16, 17-19) maar in de big points (19-22) namen ze meer afstand. De voorsprong van drie punten brachten ze winnend aan de streep.

Na 5-5 in de derde set trok TTP de wedstrijd definitief naar zich toe. Ze liepen uit naar een 6-11 stand , Zwolle deed verwoede pogingen om die kloof te dichten , hetgeen bij 10-12 bijna lukte, maar op de serie naar 11-17 moesten ze het antwoord schuldig blijven. De 13-22 werd 17-25 waarmee TTP onderstreepte dat ze deze woensdagavond gewoon een maatje te groot waren voor Zwolle.