Tweede zege Orion, tweede verlies Taurus

VoV, 25-02-2018. 7:01 uur.  Twee wedstrijden stonden er gisteren in de Kampioenspoule bij de mannen op het programma.  Bekerwinnaar SV Land Taurus ontving Advisie / SSS en Seesing Personeel Orion was gastheer voor Conisch Topvolleybal Zwolle.

Orion had de eerste wedstrijd  met 1-3 bij SSS gewonnen, Zwolle had met 0-3 verlies tegen Lycurgus afgesloten.  De Zwolse ploeg kon gisteravond ook geen vuist maken tegen Orion. In Doetinchem kwamen ze in de eerste set tot aan 18-16 en 21-18 goed mee, daarna liep Orion uit naar 23-18 en won met 25-19. De tweede set werd ook 25-19, alleen was het verschil bij de big points toen al tot zes punten opgelopen (21-15). In de derde set moest de ploeg van Redbad Strikwerda nog een keer vol aan de bak om een na 8-4 opgelopen achterstand  (9-11, 17-20) nog in de 3-0 winst te veranderen. Dat lukte met 25-21.

Joris Marcelis werd met 16 punten topscorer , bij Zwolle kreeg Jelle Hilarius de meeste punten (9) op naam.  Vooral aanvallend (46 om 34 punten) maakte Orion het verschil.

Taurus heeft de tweede thuiswedstrijd in de kampioenspoule niet in winst kunnen omzetten. Nadat Draisma Dynamo midweeks met 0-3 te sterk was, nam nu Advisie / SSS alle punten via de 1-3 uitslag mee uit Houten.

De gasten namen na 8-8 in de eerste set afstand naar 13-16 en 18-22 om met 20-25 af te sluiten. De tweede set was in de eindfase lang gelijk opgaand. Taurus had een 8-12 achterstand ongedaan gemaakt en nam na 19-19 een 22-20 voorsprong, die ze na 23-22 met 25-23 voor zich beslisten.  Na de tweede set kantelde de wedstrijd naar de SSS kant. De derde set won SSS na 9-16 en 13-22 tussenstanden ruim met 15-25. In de vierde doorgang liepen ze na 14-16 uit naar 16-21 om met 20-25 af te sluiten.

Raygid Isenia van Advisie / SSS werd met 19 punten, waaronder 6 blokpunten, topscorer van de partij.  Freek Michel maakte er 16, waarvan 4 aces. Bij Taurus scoorde Tom van den Boogaard 13 keer, Bert Sturkenboom blokkeerde 4 keer raak. Advisie / SSS maakte het verschil vooral aanvallend, waarin ze met 35 om 53 scores een heel duidelijk voordeel hadden.

De stand is nu: Orion 2-10, Lycurgus 1-8, Dynamo 1-6,  SSS 2-4, Taurus 2-2 en Zwolle 2-0.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk.