USV Protos wint in Doetinchem

VoV, 10-12-2018. 10:59 uur. Rommelig. Deze typering wil ik deze wedstrijd meegeven. Rommelig doordat we wat laat vertrokken uit Utrecht en de wedstrijd vervolgens veel later dan gepland begon. Hierdoor vonden wij dat we de beginopstelling aan moesten passen en zelfs dat ging niet helemaal goed!

De eerste set werd gekenmerkt door veel fouten. Veel opslagfouten van ons in het begin van de set en aanvalsfouten aan beide kanten. Bij 23-20 kwam Oscar Scholing aan de opslag en hij kon, geholpen door individuele fouten bij Orion en goede verdedigingen van ons, de wedstrijd uitserveren.  In set 2 ging bij ons de foutenlast omlaag en de servicedruk omhoog met als gevolg een regelmatige overwinning voor de Domstedelingen.

Set 3 was precies het tegenovergestelde. De (sprong-) service druk van de Doetinchemmers nam toe met 2 series punten voor Orion tot gevolg. Het verschil liep op tot 7 punten en ondanks een goede invalbeurt van Alexander Kraan, ging de set naar Orion.

Set 4 liep redelijk gelijk op tot rond de 15 punten. Daarna stopten de studenten met het maken van fouten en konden de rijksgesponsorden de laatste set naar zich toe trekken. Inmiddels waren ze zo goed bij de les (of wilden ze zo graag beginnen aan hun speciale bieren avond) dat zelfs de veelvuldige discussies tussen arbitrage en Orion en (als gevolg daarvan) onderbrekingen hun niet meer konden intimideren.

Aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd van de eerste helft en de op één na laatste wedstrijd tot de winterstop; thuis tegen Scylla uit Wageningen.  Aanvang half 5 in sportcentrum Olympos op de Uithof in Utrecht.

gh @ VoV. Verslag USV Protos Heren 1 via Bernard Schoonbeek.