VCN H1 wint thuis van directe concurrent

VoV, 10-12-2018. 10:49 uur.  De laatste paar weken verloor Maatwerkers VCN driemaal op rij; iets dat al even niet meer gebeurd is. Desondanks was er weinig reden tot paniek; een 3-2 verlies tegen titelkandidaat ZVH kan gebeuren en ook de 3-2 nederlaag in de beker tegen Eredivisionist VoCASA is geen schande. De enige  echt zure nederlaag was in Groningen tegen Donitas; verdiend verloren na een collectieve offday. Ondanks dat het gevoel dus niet al te slecht was, was het wel weer tijd voor een overwinning. Zeker omdat de tegenstander van zaterdag, HLB van Daal, een directe concurrent is.

In de eigen Oostgaarde startten Robert, Joost, Martijn, Daan, Sharif, Lucas en Rogier. VCN begon scherp in de eerste set. De pass was op orde en Robert kon het spel prima verdelen. Desondanks wist VCN geen afstand te nemen van de gasten uit Brabant; dit met name door een aantal stevige sprongserve series waar de Capellenaren lastig uit kwamen. Dit leidde tot een spannende slotfase waarin VCN het hoofd koel wist te houden en met 25-22 een 1-0 voorsprong te nemen.

In de 2e set had VCN de smaak te pakken. Het scherpe spel werd voortgezet met het kleine verschil dat men nu sneller door de lastige rotaties heen wist te heen te komen. Dit resulteerde halverwege de set in een comfortabele marge van acht punten. De 2-0 voorsprong leek een formaliteit; echter gooide HLB de servicetactiek om en wisten zij de Capellenaren toch weer onder druk te krijgen. Dit in combinatie met een hogere foutenlast aan VCN zijde zorgen er voor dat het rond de twintig weer gelijk stond. Uiteindelijk was VCN op tijd wakker en werd ook de 2e set met 25-22 binnengesleept.

De 3e set liep zoals de 2e had moeten gaan. VCN was door de laatste helft van de vorige set weer wakker geworden en was niet van plan een dergelijk scenario nog een keer te laten gebeuren. Een geconcentreerd VCN zette HLB vanaf het begin onder druk en liet de teugels ditmaal niet vieren. Het resultaat was een vlotte 25-17 setoverwinning.

Al met al een hele nette 3-0 overwinning van VCN tegen een directe concurrent. Door deze overwinning kunnen de Capellenaren weer omhoog kijken richting de subtop. Voor nu is de 6e plek een keurige positie voor de promovendus en mag men volgende week tegen koploper Inter Rijswijk de eerste seizoenshelft afsluiten en proberen te stunten!

gh @ VoV. Verslag VCN Heren 1 via Maureen Weernekers. Foto Jan van den Noort.