Veracles Heren 1 trein dendert door

VoV, 22-02-2018. 13:46 uur. De Olympische spelen zijn in volle gang, iedereen staat op scherp. Net als Twister Veracles Heren 1, de neuzen staan dezelfde kant op! Je moet groeien in zo’n toernooi, dat is wat je wilt. En precies dat is waar wij mee bezig zijn. De 3-2 overwinning van de nummer 1 Sneek, was een opwarmertje. Niet te veel energie verspillen, de olympische spelen zijn net begonnen. Toch is die winter altijd lastig, iedereen heeft wel eens een uitglijder in de aanloop naar zo’n wedstrijd. De winter is glad en brengt zijn ziekte kiemen met zich mee. Ook daar hebben wij mee te dealen.

Afgelopen zaterdag was het dan de beurt aan Dio/Bedum om zich te tonen. Dat tonen is zeer goed gelukt, vooral verbaal waren beide teams aan elkaar gewaagd, wie zal er als eerste onder deze druk bezwijken? Ze zeggen ook wel eens: waar twee teams vechten om één been, gaat de derde er mee heen..

De wedstrijd begon goed voor Twister Veracles Heren 1, de spanning deed ons goed waardoor we een degelijke eerste set speelden. Afsluitend met een goede laatste serve serie, serveerde Peer-push ons met 6 serve punten naar de winst. Dat was pieken op het juiste moment, hij bezweek niet onder de druk. Lekker Peer (Daniël Peereboom)!

De 2e set was een apart verhaal, waar een boek met veel vraagtekens over geschreven kan worden. Ondanks dat we ons niet met de tegenstander mochten bemoeien, konden beide teams de lippen niet op elkaar houden, wat resulteerde in een gele kaart voor Herr Rudie, en een algemeen spraak verbod naar de 2e scheids. Na een spannende ontknoping (die we voor het publiek hadden ingecalculeerd) wisten we de set te winnen met 28-26.

De beruchte 3e set was wederom een lastig vraagstuk voor de scheidsrechters, met vele tussenpauzes werd de wedstrijd en uitputtingsslag. Dio/Bedum wist het beste met de rust om te gaan. Hier ligt ons leerpunt voor de volgende wedstrijd. Gelukkig kunnen we de komende drie weken rust nemen. Maar kunnen we hierdoor in de flow blijven? U snapt het, Dio/Bedum pakt de 3e set met 17-25.

De 4e set was een formaliteit, even de spierballen tonen, laten zien wat er nog in het vat zit voor de laatste paar wedstrijden van het seizoen! 25-15 voor Twister Veracles Heren 1. En dat betekend, 15 punten achter op de nummer 1 Lycurgus H2, daar hebben we al eens van gewonnen. Herr Rudie en zijn team gelooft er in, kampioensambities? Jaja, De Twister trein heeft de smaak te pakken en komt er aan!

gh @ VoV, verslag door Bart Haddink, Veracles Heren 1.