Vijf zeges zonder setverlies in Eredivisie (v)

VoV, 13-12-2018. 6:06 uur.  Het midweekse programma in de Eredivisie  dames heeft zeges opgeleverd voor Eurosped (bij Apollo 8), VC Sneek (thuis tegen Regio Zwolle Volleybal), Sliedrecht Sport (thuis tegen Dros – Alterno), TTP (thuis tegen FAST) en Springendal Set – Up ’65 (thuis tegen Pharmafilter US). Door deze uitslagen is de stand na 11 wedstrijden van alle teams, waarbij het stippellijntje  kampioenspoule en degradatie poule per heden van elkaar scheidt:

• 10. Pharmafilter US 5

Set-Up walst over Pharmafilter US heen. In Ootmarsum had US helemaal niks in te brengen tegen Set –  Up ’65. De passlinie van de gasten was een kaartenhuis, dat bij 21 opslagen van de thuisploeg mistastte, en daarbij rekenen de servepasses die in een ‘dankjewel’ punt voor de thuisploeg eindigden, ook een stuk of zeven in de hele wedstrijd,  nog helemaal niet mee. Het resulteerde in 25-14, 25-9 en 25-14. Dat US totaal 8 (!) aanvallende punten in de hele wedstrijd scoorde zegt genoeg over de aanval, daarnaast waren er nog een paar aces en een paar blokpunten. Met in drie sets 17 eigen punten was dit voor US sportief wel een heel erg teleurstellende en matige avond.

Carmen Oude Luttikhuis scoorde 17 keer, waarvan 9 aces. Merle Baasdam maakte er ook 17, zij maakte 6 aces. Sanne Kruis was met 3 punten topscorer bij US.

Eurosped wint opnieuw een Twentse derby.

Apollo 8 was gisteravond gatheer voor Eurosped Vroomshoop.  Net als de uitwedstrijd eindigde het duel in de Veste met een 3-0 nederlaag voor de ploeg uit Borne. Eigenlijk kwamen de gasten de hele wedstrijd niet in de problemen. Met 17-25, 17-25 en 20-25 schreef  Eurosped de winst en de drie punten bij.

Apollo speelde zonder de geblesseerde Antoinette Posthuma, morgen wordt er een mri en  röntgenfoto’s van de knie gemaakt, aansluitend krijgt ze uitslag. “Ben heel benieuwd.

Baal er enorm van. Zo wil je in je laatste seizoen niet eindigen. Maar goed, kop ervoor en ook vanaf de kant kan ik mijn meerwaarde en ervaring hopelijk overbrengen” liet Antoinette ons weten. Bij Eurosped stond de herstelde Celine Keijsers in de basis. Ze liet zich met 17 punten, waarvan 5 aces en 4 blokpunten, meteen goed zien.

Eurosped dwong Apollo bij 2-6 in de eerste set al in de time out en behield in die openingsset steeds het voortouw. Apollo deed wat ze konden, o.a.. eens erve serie van Jeanine Stoeten,  maar kregen het gaatje niet dicht, integendeel Eurosped liep langzaam maar zeker uit naar een overduidelijke 17-25 winst.

In de tweede set had Eurosped halverwege op één puntje na al tien punten voorsprong (3-12) en daarmee was ook deze set al in een vroeg stadium beslist. Met een score van 14 om 13 punten in het tweede deel bood Apollo wel goed weerstand, kon bijblijven, maar niets afdwingen. Het werd opnieuw 17-25.

Dat spelbeeld bleef vooreerst ook in de derde set gehandhaafd. Met eerst Eurosped aan de leiding (2-5) en een sterk terugkomend Apollo (11-8), mede omdat Eurosped de teugeltjes even wat liet vieren. Vervolgens bleven de ploegen tot 16-17 in elkaar buurt, Celine Keijsers sloeg het gaatje, het matchpoint werd door Kirsten Wessels benut, nadat Apollo twee keer verlies had kunne  uitstellen. Met 20-25 werd het 0-3.

Celine Keijsers werd met 17 punten topscorer, Kirsten Wessels (12) wn Eline Timmerman (11) kwamen ook in de dubbele cijfers. Dat lukte geen speelsters van Apollo. Benthe Olde Rikkert kreeg 8 punten achter haar naam. Aan het net (aanval en blok) had Eurosped een voordeel van 25 om 45 punten, vanaf de opslaglijn waren er 6 om 11 aces.

VC Sneek geeft geen setje af:

VC Sneek heeft gisteravond in een rechtstreekse confrontatie met Regio Zwolle Volleybal via een 3-0 zege de derde plaats van hen overgenomen. In Sneek werd het 25-16, 25-23 en 26-24). In de tweede en derde set was Zwolle dicht bij setwinst, maar kon de geboden kansen net verzilveren.

Zwolle herpakte zich na een duidelijke nederlaag in de openingsset. “Wij stonden in die set steeds aan de juiste kant van de score en hadden in de eindfase ook een voorsprong van een punt of drie, maar door kleine details en individuele slordigheidjes verloren wij de set met 25-23”, zegt coach Groothuis op Sportief Zwolle. De derde set was heel goed vergelijkbaar met de voorgaande, Zwolle stevende op setwinst af, maar liet zich die in de setfinale opnieuw afpakken. “Wij hebben gevochten voor wat we waard waren. Aan de mentaliteit heeft het zeker niet gelegen” aldus de coach.

Met 15 punten was Roos van Wijnen bij Sneek de vaakst scorende speelster. Bij Zwolle was dat Maureen van der Woude met totaal 9 punten. Zwolle scoorde één eigen putje meer, maar had een beduidend hogere foutenlast.

FAST stelt teleur tegen Talent Team Papendal

FAST ging op bezoek bij het Talenten Team op Papendal en stelde met een 3-0 nederlaag via drie keer 25-23 teleur na de goede thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport afgelopen weekend. Er was meer verwacht, maar dat kwam dus niet uit tegen de laagvlieger in de stand.

Bij 22-23 in de eerste set had FAST de beste uitzichten op setwinst, maar liet TTP in de finale toch nog ontsnappen.  Ook in de tweede set hadden de bezoekers het lastig, konden echter met een aantal aces weer in een goede uitgangspositie komen. Echter ging de voorsprong weer verloren en ging de winst met opnieuw 25-23 naar TTP. De derde set was hetzelfde verhaal, weer 25-23 verlies.

“Aan de inzet heeft het niet gelegen, maar we waren te weinig overtuigd van ons zelf. Daarbij hebben we aanvallend niet genoeg gebracht.” Vertelde trainer coach Harmen Bijsterbosch na afloop.

Rianne Vos (14 punten) en Indy Baijens (13 punten) werden de meest scorende TTP speelsters. De 5 blokpunten van Eline Geerdink zijn ook vermeldenswaardig. Bij FAST namen Nynke Rovers en Veerle van den heuvel elk een dozijn punten voor hun rekening.

Sliedrecht Sport soeverein langs Dros-Alterno

Koploper Sliedrecht Sport kende geen problemen met het bezoekende Dros Alterno. Met 25-14, 25-13 en 25-17 bleven ze met veel verschil de baas in de Basis. Serverend (8 om 1 aces), blokkerend (5 om 1 blokpunt) en aanvallend (35 om 23) was het bezoekende Dros – Alterno drie keer een maatje te klein. Demi Korevaar van Sliedrecht werd met 10 punten topscorer, bij de bezoekers kwam geen speelster in de dubbele cijfers.

Aanstaand weekend voorlaatste speelronde van 2018.

Voor zaterdag staat de voorlaatste ronde van 2018 op het programma. Met de topper van het weekend tussen Eurosped en Sliedrecht Sport (De Punt, Vroomshoop, zondag 16-12 om 15:30 uur). Verder krijgt Apollo 8 zaterdag (De Veste 19:30 uur) VC Sneek, dat voor de derde keer achter elkaar naar Twente reist,  op bezoek.

US speelt zaterdag thuis om 20:00 uur tegen Zwolle, Dros – Alterno krijgt de Talenten op bezoek en het weekend wordt afgesloten  op zondag met de wedstrijd tussen  FAST en Set-Up. Om 15:30 uur in de Activiahal in Sint Anthonis.

Natuurlijk informeren we u over de afloop.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood (Apollo) en Rudy Biekart (TTP)