Vijfde zege op rij debutant WVC Volley D1

VoV, 23-10-2017. 6:36 uur. Zaterdag 21 oktober mochten de dames van WVC Volley DS 1 weer in actie komen. Deze week was de tegenstander Alterno D3 uit Apeldoorn.

De eerste set begon trainer coach Frank van den Noort met Lisette Ottenschot, Kira Schorn, Loes Boone, Ruth Jansen, Willeke Bon, Fleur Klein Schaars en Marlijne ter Avest. WVC begon de wedstrijd matig. Ze hadden weinig servedruk en maakten de rally’s niet af.  Tot een stand van 13-13 ging het gelijk op. Willeke had een goede serveserie aan de kant van WVC en zo werd er een voorsprong gecreëerd. Alterno had hier geen antwoord op en Wierden speelde netjes de eerste set uit. Deze werd gewonnen met 25-18.

De tweede set begon van den Noort met dezelfde meiden. In de deze set maakte WVC minder servefouten. Er werd een dubbele wissel ingebracht, Loes ging eruit voor Femke ter Harmsel en Lisette ging eruit voor Eline Vunderink. De meiden van WVC hadden een voorsprong van 14-5, maar moesten even wennen aan de dubbele wissel. Alterno kwam daardoor nog redelijk sterk terug tot 16-11. De Wierdense dames wisten zich te herpakken en maakten de set af met 25-19.

De derde set wijzigde van den Noort de basiszes. Daphne Honigh kwam erin voor Ruth en Marlon Voortman kwam erin voor Fleur. Vanaf het begin liep Wierden achter de feiten aan en wist Alterno ze constant een aantal punten voor te blijven. Bij een stand van 12-17 greep trainer Van den Noort in en wisselde Ruth erin voor Daphne. WVC Volley herstelde zich, maakte minder fouten en wist de achterstand weg te werken. Met een ontzettend gewaagde bal van Lisette werd deze set gewonnen met 25-22.

De winst was al binnen voor WVC DS1,  maar vijf punten bijschrijven was het doel. Van den Noort begon met Femke op de spelverdeling. WVC begon deze set sterk en had een goede voorsprong. Door een paar passfouten en rally’s die niet werden afgemaakt aan het net, kwam Alterno op gelijke hoogte. Femke ging eruit voor Loes en Ruth ging eruit voor Leonie van den Noort. Met een achterstand van 22-24 had Marlijne op het juiste moment een perfect kill – block. WVC hield de spanning erin, maar won door slim spel ook de laatste set  met een stand van 26-24.

Na vijf wedstrijden gespeeld te hebben, staan de dames van WVC nog steeds bovenaan met 24 punten. De concurrenten hebben dit weekend niet gespeeld.

Zaterdag 28 oktober mogen de meiden van WVC weer voor eigen publiek spelen. Om 13.30 uur  zullen ze tegenover Pegasus D1 staan die momenteel op de zesde plek staan. Het belooft weer een mooie pot te worden en de dames gaan vol voor de winst. De dames zien jullie graag zaterdag in sporthal ‘n Dikken.

gh @ VoV, verslag van Ruth Jansen, WVC Volley Dames 1. Foto door Wendy Bon.