VIVES H1 maakt indruk tegen Arvevo

VoV, 23-10-2017. 6:50 uur.  Het seizoen is voor VIVES heren 1 vrij aarzelend begonnen, vorige week werd er met 3-2 verloren van VVH. Het spel was zeer wisselvallig, de passing liep bij vlagen zeer stroef. Gelukkig werd er ook heel goed gespeeld en had VIVES de overwinning bij een 2-1 voorsprong voor het grijpen. Dit gebeurde niet en dus hadden de heren deze week wat recht te zetten. Arvevo is het seizoen beter begonnen dan VIVES met 10 punten uit 3 wedstrijden, een mooie uitdaging dus.

Coach Freek stuurde in de 1ste set de volgende namen het veld in: Thijme en Addie op midden, Mitchel en Sven op buiten, Daan op diagonaal, Alex als spelverdeler en Hylke als libero. De start van de wedstrijd was enigszins nerveus, maar de teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd. De stand ging gelijk op en tegen het einde van de set was het VIVES die de zenuwen het beste onder controle had, 25-23.

In de 2e set kwam Arvevo al snel op een ruime voorsprong van vier punten, de mannen werkten hard om het weer recht te trekken maar het mocht helaas niet baten, de set werd verloren met 22-25.

In de 3de startten de VIVES – mannen barslecht, een 5-14 achterstand was het gevolg. Aangezien de voorsprong van vier punten in de vorige set genoeg bleek te zijn voor Arvevo leek het een gelopen zaak. De IJsselsteiners weigerden echter op te geven en kwamen puntje voor puntje terug. De servicedruk werd hoger en de verdediging raapte steeds meer ballen van de grond. Bij een stand van 21-22 werd het Arvevo toch echt wel heet onder de voeten. De Arnhemse formatie wist nog wel op setpoint te komen, maar VIVES zat dusdanig in de flow dat de set uiteindelijk nog met 26-24 werd gewonnen.

Een enorme opsteker voor de mannen die de winst nu voor het grijpen hadden. Daarnaast had Arvevo een behoorlijke tik gekregen dus het zure verlies in de 3de set. De 4e set werd zodoende slechts een formaliteit, Arvevo kreeg de passing niet meer onder controle en bij VIVES gingen alle remmen los. Met de steun van een gezellige IJsselhal werd Arvevo weggevaagd, een setstand van 25-11 was het gevolg, en zo sleepte VIVES de wedstrijd binnen met 3-1.

Een mooie opsteker voor heren 1 dat hiermee de weg naar boven heeft ingeslagen. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma, om 17:00 uur spelen de mannen tegen VoCASA in Nijmegen. We zien u daar graag!

gh @ VoV, verslag via Joël van der Schans, Vives heren 1. Foto idem.