Volle buit VCN, Rijswijk II en Peelpush

VoV, 14-01-2018. 9:26 uur. In de eerste Divisie B bij de mannen hebben de twee bovenste teams (VCN en Rijswijk II) een dikke 4-0 zege behaald, Peelpush verraste Zaanstad met dezelfde uitslag, VC Krimpen en VVU gaven hun gasten één setje mee naar huis en Sliedrecht Sport II vertrok met tiebreakwinst uit Voerendaal. De wedstrijden van gisteren in deze divisie op de achterkant van een luciferdoosje.

Zoals verwacht had koploper Maatwerkers VCN weinig te duchten van rode lantaarndrager Skunk. Met drie keer 25-17 en een 25-21 hielden ze alle punten in Capelle. Rijswijk deed hetzelfde, maar dan in Rijswijk en niet in Capelle. Taurus II vertrok met lege handen. Na de 27-25 in de eerste set leek het een spannend duel te kunnen worden, nadien pakte dat met 25-19, 25-16 en 25-20 toch even anders uit.

Bij Peelpush vs Zaanstad II was heel lang onduidelijk hoe de sets zouden aflopen. De tweede was met 25-15 wel vlot in het voordeel van de thuisploeg beslist maar bij de andere had het wat meer voeten in aarde om de set een winnaar te geven. Met 29-27, 25-23 en 28-26 stond Peelpush wel drie keer aan het eind met de armen hoog in de lucht de setwinst te vieren.

Sliedrecht Sport II moest ook diep gaan om tot setwinst te komen. In ieder geval in de eerste en derde set die  met 25-27 en 27-29 werden bijgeschreven. Tegenstander VC Voerendaal maakte de achterstand twee keer ongedaan (25-21, 25-18), maar moest daarna in de tiebreak een diepe buiging maken. De zege ging via 9-15 mee naar Sliedrecht.

VVU en Next Volley maakten er in de eerste set een waar spektakel van. De beslissing wilde maar niet vallen en setpoints vlogen na de 24-24 van de ene kant van het net naar de andere. Tot aan 36-36. Toen kon VVU met twee punten de strijd in hun voordeel beslissen. De set erna was met 25-22 voor de thuisploeg,  de volgende verloren ze met 19-25 om in de vierde de wedstrijdwinst toch voor zich te behouden. Via 25-20 setwinst.

City Lens VC Krimpen zag de winst in de eerste set met 21-25 naar het bezoekende Velo gaan. Met een zwaar bevochten 28-26 konden ze daarna evenwicht op het scorebord brengen. Twee keer 25-21 liet de weegschaal vervolgens naar hun kant doorslaan.

De stand is nu: VCN 12-53, Rijswijk II 12-40, Voerendaal 11-35, Sliedrecht II 12-34, VVU 11-30, Peelpush 12-29, Velo 12-26, Zaanstad II 12-26, VC Krimpen 12-26, Taurus II 12-23, Next Volley 12-21 en Skunk sluit de rij met 11-7.