VTC Woerden D1 strijdend ten onder

VoV, 23-10-2017. 6:48 uur. AIRCOHEAT/VTC Woerden is afgelopen zaterdag uitgeschakeld in de tweede ronde van de landelijke beker. De tweede divisionist kon echter met opgeheven hoofd het veld verlaten. De thuisploeg was alles behalve kanonnenvoer voor Oskam Taurus en PDK Huizen, die beiden twee niveaus  hoger uitkomen. De formatie van trainer / coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm won zelfs een set van Taurus (1-3). Huizen bereikte de derde ronde door met 2-3 van diezelfde ploeg en 0-3 van VTC Woerden te winnen.

De thuisploeg opende tegen Taurus. De bezoekers uit Houten wonnen de eerste twee sets met 19-25 en 20-25. In het midden van de set nam de Topdivisionist telkens afstand om die marge tot aan het eind van de set te behouden. “We waren echter niet kansloos, we voelden dat er meer te halen was. De opdracht aan onze speelsters was ook duidelijk: zorgen dat we elke set zo lang mogelijk op het veld blijven staan. Het ze zo moeilijk mogelijk maken en dat kon alleen door met risico en lef spelen, vol voor elk punt te gaan,” vertelden Verlek en Van der Pluijm.

In de derde set boog de thuisploeg een 7-9 achterstand om in een 17-13 voorsprong. Langzaamaan begon het publiek ook te geloven in een stunt, namelijk setwinst. Via 19-15 en 22-17  was de voorsprong bij 23-22 echter nog maar één punt. Maar ook tegen een twee divisies hoger spelend team toonde VTC Woerden de kwaliteit om in de eindfase de beslissende punten te maken: 25-22. De vierde set was een herhaling van de eerste twee. Tot aan 12-13 ging het gelijk op, maar daarna sloeg Taurus via 12-17, 15-20 en 17-22 een beslissend gat om uiteindelijk met 18-25 als winnaar van het veld te stappen.

Tegen Huizen kwam de thuisploeg niet zo dichtbij een stunt. De bezoekers namen in de eerste set via 2-7, 5-11, 9-16 en 13-21 gelijk afstand en wonnen met 14-25. In de tweede set bleef de thuisploeg langer bij. VTC Woerden kwam zelfs met 8-5 en 9-8 voor en bleef uiteindelijk tot 14-15 gelijk opgaan met de Topdivisionist. Huizen nam vervolgens een 15-20 voorsprong en besliste de set met 19-25 in zijn voordeel. In de laatste set van de dag was het verzet van de thuisploeg gebroken. Een 0-7 achterstand kon gedurende de set niet meer ongedaan gemaakt worden: 14-25.

Achteraf overheerste bij de speelsters en staf vooral een gevoel van trots. “We zijn niet van het veld geslagen, hebben meerdere fasen in de wedstrijden aangetoond goed te kunnen volleyballen. Daarin zien wij ook dat de derde training per week van Roy van Rees, die een groot aantal speelsters volgt, zich begint uit te betalen. Uren maken met elkaar. Deze wedstrijden zijn daarnaast een waardevolle ervaring, waar wij met elkaar van hebben genoten en ook absoluut weer wat van leren.

Volleyballend, maar ook mentaal. Dat is winst. We houden er een goed gevoel aan over. Het spel was beduidend beter dan vorige week (4-0 competitiewinst tegen PDK Huizen 2) en grote plus was ook dat wij tegen dit soort teams in de servicepass grotendeels overeind zijn gebleven. Chapeau,” complimenteerde Verlek en Van der Pluijm hun speelsters, die allen in actie kwamen.

gh @ VoV, verslag van Jos van der Pluijm trainer coach AICOHEAT VTC Woerden. Foto idem.

Noot: Pim Waslander van OrangePictures Sportfotografie heeft foto’s gemaakt van de wedstrijd tegen Taurus. Deze zijn te ziend via de link