VVU D1 na 10 sets in 4 uur door in beker

VoV, 30-10-2018. 5:27 uur. Zaterdag 27 oktober. We gaan met VVU dames 1 op pad naar Leiderdorp om bij Leython thuis twee bekerwedstrijden te spelen.

De eerste wedstrijd mogen we tegen Ledub. De wedstrijd starten we met Emma R, Bianca, Jesca, Lisa, Nienke, Lisanne en Leanne. We beginnen erg goed. Ons blok- verdedigingssysteem loopt goed, er is veel druk op de serve en onze pass ligt goed. Vooral Jesca zorgde aan de buitenkant voor veel aanvallende puntjes. We winnen de set met 13-25. Zo goed als we de eerste set speelden, zo slecht startte we in de tweede set. Een aantal goede service series van de meiden van Ledub zorgen voor een forse achterstand. We komen nog wel redelijk terug, maar dit was net te laat om de set om te keren. We verliezen met 25-22.

De 3e en 4e set zijn erg wisselvallig. We doen hele mooie dingen, maar we spelen bij tijd en wijle ook erg slordig. De 3e set winnen we krap met 23-25 en de 4e set verliezen we met 25-23. In de 3e set moet Nienke na een harde bal op haar geblesseerde duim helaas het veld verlaten. Dit betekent wel dat Laure na haar blessure eindelijk weer in het veld te bewonderen was. Ook de 5e set was spannend, de meiden van Ledub maken het ons erg moeilijk met hun goede verdediging en moeilijke serve. Gelukkig slepen we de set binnen (12-15).

De tweede wedstrijd spelen we tegen Leython. Emma R speelt ook deze wedstrijd, op de buitenkant spelen Anne en Emma V, op de dia begint Judy, Lisanne en Laure starten op midden en Lobke mag de set- up’s geven. Ook deze wedstrijd beginnen we erg goed. We spelen netjes en maken mooie acties. Echter halverwege de eerste set krijgen we het steeds moeilijker. De meiden van Leython duiken alle ballen van de grond en met hun mooie geplaatste aanval hebben we veel moeite. We winnen de set net met 25-22. De tweede set zakken we verder weg en verliezen de set met 21-25.

De 3e set zijn we ‘on fire’ en serveren de meiden van Leython gek. We winnen met 25-9. In de 4e set hebben we het in het begin wat zwaar. Halverwege deze set komt Lisa erin voor Judy en Bianca voor Emma V. We verliezen de set net aan met 21-25. Ook deze wedstrijd moeten we een 5e set spelen om te beslissen wie de winnaar is. We winnen de laatste set met 15-7 en dat betekent dat we na 4 uur volleybal naar huis gaan met twee zwaar bevochten overwinningen in onze zak.

De meiden van Leython en Ledub hebben het ons erg moeilijk gemaakt. We gaan deze week weer hard trainen om te zorgen dat wíj het Veracles moeilijk gaan maken komende zaterdag in Groningen!

gh @ VoV, verslag van Leanne Verdonck, VV Utrecht dames 1.