Webton bekert na twee zeges verder

VoV, 23-10-2017. 11:00 uur.  “Hebben we afgelopen zaterdag voor het eerst dit seizoen ons eigen niveau gehaald? Was het toch goed, om enkel en alleen op onszelf te focussen?”  vroeg Webton speler Frank van den Noort zich af toen hij aan het artikeltje van de bekerzaterdag van Webton Hengelo begon.

Om te vervolgen met hoe dan ook, we hebben in Ootmarsum een 3-0 zege behaald in de 1e wedstrijd tegen VoCASA uit Nijmegen. Met voldoende servicedruk werden er kansen gecreëerd waar we bij vlagen behoorlijk zorgvuldig mee om zijn gegaan. Dat resulteerde vooral in de met 25-12 gewonnen eerste set in een duidelijk overwicht. Daarna was de overmacht een stukje minder, maar via 25-21 werd de 2-0 op het scorebord gezet. De derde set was spannend in de finale. Ook hier hadden we aan het eind de trefzekere klappen in huis en wonnen met 27-25.

Nadat voor ons al de wedstrijd tussen VoCASA en Set Up ’65 in een 3-1 voor VoCASA was geëindigd wisten wat ons te doen stond. Één set winnen was voldoende voor plaatsing in de volgende ronde. Echter wilden we uiteraard deze bekerzaterdag op een normale wijze afsluiten en de wedstrijd gewoon winnen.

Na een 1-0 voorsprong in sets via de met 25-19 gewonnen set, was de plaatsing daar. Echter Springendal Set – Up ’65 wenste in eigen huis ook de nodige eer te behalen en ging  vol voor de volgende sets. Dat gaf een fanatiek en leuk schouwspel te zien, waarin de thuisploeg loon naar werken kreeg in de tweede set (27-29), en in de derde set maar nipt aan de verkeerde kant van de score bleef (25-23), mede omdat Webton foutjes aan Set-Up kant resoluut afstrafte. Webton pakte de 3-1 overwinning met een 25-19 setwinst in de vierde set.

Aanstaande zaterdag speelt de ploeg van trainer coach Hans Bruins opnieuw tegen VoCASA. Om 19:30 uur in Nijmegen.

gh @ VoV, verslag van Frank van den Noort. Foto Jan van den Noort.