Webton maakt favorietenrol in beker waar

VoV, 22-11-2017. 4:58 uur. Gisteravond werd in Elburg de laatste wedstrijd gespeeld in de achtste finales van de beker tussen het plaatselijke E.V.V. en Webton Hengelo. Waarbij de gasten uit Hengelo op basis van hun plaats in de Topdivisie (E.V.V. speelt Eerste Divisie) favoriet waren om de volgende ronde te halen. De tegenstander daarin was al bekend voor de winnaar, dat is landskampioen Abiant Lycurgus.

De ploeg van Hans Bruins maakte haar favorietenrol overtuigend waar en rekende met 0-3 af met de gastheren . Alleen in de tweede set kon E.V.V. lang mee (23-25), in de andere twee was het verschil aan de eindstreep een stuk duidelijker. De eerste set ging met 20-25 naar de bezoekers en in wat achteraf de laatste set was werd het 21-25.

De kwartfinales bij de mannen zijn: SV Land Taurus vs Inter Rijswijk en Sliedrecht Sport vs Coniche Volleybal Zwolle in de bovenste helft van het wedstrijdschema en Seesing Personeel Orion vs Advisie / SSS en Webton vs Abiant Lycurgus in de onderste helft. Van de laatste acht zijn Webton en Sliedrecht Sport teams uit de Topdivisie.

En voor de volledigheid ook nog de kwartfinales bij de dames: Laudame Financials / VCN vs Coolen Alterno, Seesing Personeel Orion vs Sliedrecht Sport bovenin het schema en Eurosped vs Springendal Set – Up ’65 en VV Alterno 2 vs VC Sneek in de onderste helft. Bij de dames staan drie teams uit de Topdivisie in de kwartfinale te weten VCN, Orion en Alterno 2.