Weert pakt de volle buit tegen Peelpush

VoV, 25-02-2018. 6:47 uur. Als eerste partij van de zes Limburgse derby’s stond gisteravond in de Degradatiepoule de partij tussen Nering Bögel VC Weert vs Peelpush op de agenda. Peelpush begon met 1 punt aan deze play – out competitie, VC Weert was puntloos.

In de openingsset kwam Weert mede door de vlot scorende Ilvy Sanders op 9-5, een serve serie van Lieke Oomen maakte 12-11 waarna Laura Overwater met een mooie serie de thuisploeg na de 15-15 gelijke stand naar 20-15 serveerde. Weert hield het verschil op de borden en sloot met 25-18 af.

In de tweede set moest Peelpush eigenlijk al meteen in de achtervolging (5-2) en lukte het hen niet om het gaatje te dichten. Via 8-4 en 13-9 bouwde Weert, dat in Laura Bock en Lieke Clerkx makkelijk scorende aanvalsters had, de voorsprong uit naar zes punten verschil bij 19-13. Peelpush kon nog wat terugdoen (19-15), maar de kloof was gewoon te groot om Weert nog in de problemen te brengen. De thuisploeg bracht via 25-18 de stand op 2-0.

In het midden van de derde set sloeg Weert het gaatje dat beslissend werd voor de set en wedstrijdwinst. Van 15-13 liepen ze uit naar 20-14, waarop na 22-16 de 25-16 setwinst volgde.

VC Weert had voor de opslag en de aanval de duidelijk betere cijfers. Die gingen met 13/4 en 38/30 naar hen. Blokkerend was Peelpush een puntje beter met 6/7, maar daar stond weer tegenover dat ze beduidend meer voor Weert scoorden dan omgekeerd, te weten 11 om 18. Laura Bock werd met 14 treffers topscorer, Ilvy Sanders maakte er 12, Lieke Clerkx 11 en Laura Overwater 10. Bij Peelpush kwam Jodi Selten tot 10 punten.

“Alles viel deze keer op de goede plek” vertelde Laura Bock na de wedstrijd. Trainer coach Fred Hermans was uiteraard blij met de zege, “maar we zijn er nog lang niet.”

In de stand staat Weert nu op 1-3, Flynth FAST heeft 0-2 en Peelpush 1-1.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Johan Horst Fotografie,  VC Weert.