Winst voor Eurosped, Sliedrecht en Sneek

VoV, 22-02-2018. 6:43 uur.  Eurosped heeft gisteravond in Zwolle een behoorlijke tik uitgedeeld door Regio Zwolle Volleybal voor het eest dit seizoen in hun onderlinge confrontaties op een nederlaag te trakteren. Het werd 0-3 via de setstanden  16-25, 21-25 en 25-27. En daarmee toonde de ploeg van Jan Berendsen, die zonder de geblesseerde Judith Kamphuis aantrad, aan de kater van de bekernederlaag prima verwerkt te hebben.

Trainer coach Wilfried Groothuis van Zwolle: “Deze verliespartij komt niet harder aan dan andere verloren wedstrijden. In de kampioenspoule zijn dertig punten te verdienen, dus de weg is nog lang. En misschien hadden wij een wedstrijd als dit wel nodig. Eurosped heeft het vanavond gewoon netjes gedaan”, analyseerde hij. “Serverend hielden zij ons onder druk (7 om 10 aces), waardoor onze aanvallen vaak te doorzichtig waren. Aanvallend ( 31 om 28 punten)kwamen wij niet ons spel. Wij maakten te veel fouten (29 om 18) en sloegen ook veel ballen in de blokkering (6 om 10 blokpunten). Dat was vanavond denk ik het grootste verschil”

Bij Eurosped werd Carmen Oude Luttikhuis met 15 punten topscorer, inclusief 3 aces. Dan was er een hele rij dames die acht punten maakten te weten Rochelle Wopereis (4 aces, 4 blokpunten), Eline Gommans en Daphne Knijff. Bij Zwolle warend at Siska Hoekstra en Manon Zeeboer.

Springendal Set – Up ’65 kon het thuis tegen bekerwinnaar Sliedrecht Sport bij lange na niet bolwerken. Op een paar opwellingen na, waren de gasten steeds de betere ploeg. In de openingsset ging het heel vlot naar 9-20, daarna kon de thuisploeg de score nog wat opleuken en ging met 17-25 ten onder. In set twee werd een 3-7 achterstand via 10-10 omgebogen naar 17-15 voor, en was er volop stemming in de zaal, Sliedrecht vocht zich echter weer naast en voorbij de thuisploeg en won met 22-25. Set Up kwam met 3-0 voor, maar daarna met 7-12 en 8-15 achter en daarmee was de race wel gelopen in de derde set. Het werd 12-25 en dus 0-3.

Esther Hullegie werd topscorer met 12 punten, haar ploeggenote Carlijn Ghijssen – Jans kwam op 11, waarin 6 aces. Bij Set-Up maakte Marianne Het Lam – Scholten 11 punten, waaronder 6 keer blokkerend. Jaimee-Lee Morrow scoorde 7 keer.  Aces (5/11), blok (6/8), aanval (20/32) en foutenlast (24/19) waren allemaal in het voordeel van Sliedrecht.

Bij Coolen – Alterno vs VC Sneek leverden de teams een spannende wedstrijd af, waarbij het voordeel per set van team wisselde. Alterno begon met 25-21 winst, Sneek maakte via 16-25 gelijk, maar kwam ook weer met 2-1 achter toen Alterno de derde set met 25-22 voor zich besliste. Echter de wedstrijd in vier sets beslissen lukte niet, Sneek dwong de tiebreak af via 18-25 en ging er daarna ook nog met de zege vandoor door de vijfde set met minimaal verschil (13-150 voor zich te beslissen.

Anniek Siebring van VC Sneek scoorde de meeste punten (18), haar teamgenote Lieze Braaksma kwam aan 16, net als Kirsten Wessels van Alterno. Braaksma scoorde 7 blokpunten en 5 aces. Bij Alterno kwamen Eline Timmerman en Romy Hietbrink tot 4 blokpunten.

In de stand gaat Sliedrecht met 8 punten aan de leiding. Eurosped profiteerde van de halve misstap van Sneek en nam de tweede plaats over met 6 punten, Sneek staat met hetzelfde aantal op de derde plek. Vierde is Coolen Alterno met 2 punten, vijfde staat Zwolle met ook 2 punten en zesde en laatste is Set-Up dat nog puntloos is.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Chris Overkleeft. FotoOverkleeft.nl (Zwolle vs Eurosped), Herman Zandhuis (Set-Up vs Sliedrecht Sport) en Rudy Biekart (Alterno vs Sneek)