WK: België laat Dominicanen kansloos

VoV, 18-09-2018. 6:01 uur. In hun laatste poulewedstrijd hebben de Belgische Red Dragons de Dominicaanse Republiek kansloos gelaten. Door de 3-0 zege via de setstanden 25-18, 25-13 en 25-17 eindigt België minimaal als derde in poule A. Wordt dat hun eindstand in deze poule dan verhuizen ze naar Bologna, blijven ze tweede dan is Milaan de volgende halte voor onze Zuiderburen.

Nadat eergisteren Japan was verslagen en zekerheid over de vervolgronde bestond was de druk om te moeten winnen weggenomen. Tegen de Dominicaanse Republiek moest vertrouwen voor de tweede ronde getankt worden en dat deden de Belgen in ruime mate.

Via 9-5 en 13-7 kwam in de eerste set de tussenstand uit op 17-11. Dominicaanse Republiek kon de ploeg van Anastasi weinig in de weg leggen, kreeg het verschil niet kleiner en met  zeven punten voorsprong sloten de Red Dragons af, waarbij ze het zich nog konden permitteren om de concentratie richting einde set even te laten verslappen.

In de tweede doorgang werd het verschil in nog grotere cijfers uitgedrukt. Tuerlinckx en Lecat sloegen hun ploeg heel ver uit zicht en toen het scorebord bij België in de twintig het dubbele aantal punten van de tegenstander aangaf (22-11) was de strijd allang en breed gestreden.

In de derde set stoomden de Red Dragons door naar een ruime voorsprong (16-11), waardoor de zege in drie sets geen enkel moment meer in gevaar kwam. De eerste ronde zat erop, de tweede laat maar komen. Waar, wanneer en tegen wie er gespeeld moet worden zal vandaag duidelijk worden, als de voor België belangrijke wedstrijd Italië vs Slovenië gespeeld is.