WK: België ook door naar de tweede ronde

VoV, 17-09-2018. 6:41 uur. De Belgische Red Dragons zijn zeker van de tweede ronde na een fel bevochten zege tegen Japan. Na een set waarin het volledig van het parket werd geveegd, stelden Van den Dries en zijn ploeggenoten orde op zaken. De 1-3 via de setstanden 25-14, 23-25, 14-25 en 19-25 betekent een ferme opsteker. België is zeker van de tweede ronde en dat resultaat op zich is al beter dan het voorgaand WK, aldus meldde Topvolley Belgium op haar site.

België ging in de eerste set hard onderuit. Na de 15-8 tussenstand sloegen de Japanners zich naar een hele ruime en helemaal niet geflatteerde 25-14 zege. België was er wel. Maar was er ook niet. Dat veranderde in de tweede set. Meteen al pakten onze Zuiderburen een mooie voorsprong (4-8) en ze bleven het verschil ook bij de tweede technische time out in hun voordeel houden (13-16). Op het eind had België precies genoeg over voor de winst met minimaal verschil.

In de derde set nam België revanche voor de dikke nederlaag in de eerste. Nu pakten zij met elf punten verschil de winst, via 5-10 en 9-16 werd de 13-20 bereikt. De Japanners kregen daarna nog een puntje mee. In set vier bleven de teams aan elkaar gewaagd, Japan bleef tot 15-17 aanklampen, daarna wist Rousseaux aanvallend en blokkerend de basis te leggen voor de set- en wedstrijdzege.