Vizier op volleybal

 

Zaanstad D1: Stap voor stap beter worden

VoV, 22-09-2017. 13:24 uur.  Het eerste vrouwenteam van Zaanstad speelt dit jaar het tweede seizoen in de eerste divisie. Trainer/coach Patrick de Reus: “Het team heeft er zin in en wil graag stap voor stap beter worden. Om grotere en hogere stapjes te maken hebben we fysiek de nodige arbeid verricht met de door onze trotse sponsor Asport (www.asport.nl ) beschikbaar gestelde fitness-gear. Fijn om zo een sponsor te hebben die voor je klaar staat”.

De selectie is in grote lijnen in tact gebleven. Patrick: “We hebben eigenlijk alleen afscheid genomen van Sarah en Irene. Sarah gaat het een stapje hoger proberen bij US, we wensen haar alle succes en Irene gaat zich op haar nieuwe studie en het cross – fitten richten. Nieuw in ons team zijn Tessa de Groot en Giulia Palmira Sotera. Tessa komt van Spaarnestad en is met haar 1,83 m onze langste speelster en zal met haar linkerarm een nieuwe dimensie aanbrengen als diagonaal speelster.

Giulia komt uit Italië en is deze zomer in onze regio komen wonen en als volleybalster heeft ze gekozen om bij het gezellige team van Zaanstad te komen spelen. Als passer – loper gaat ze samen met Mirjam, Fiona en Jirrin de passing en buitenaanval verzorgen.”

Terug in het team is Rosa die nadat ze mamma is geworden weer volledig als ervaren middenvrouw inzetbaar is. Terug na mamma te zijn geworden afgelopen zomer van Hessel, is Ingerlise nog niet. Mede door een knieblessure zal zij de komende maanden nog niet in actie kunnen komen en gaat zij als assistent trainer/coach haar steentje bijdragen.

De zeer ervaren spelverdeelster Masja, de slimme middenvrouwen Bente en Lisa en rotsen in de branding diagonaal Kayleigh en libero Lara maken het team compleet. Daarnaast zullen de talenten uit dames 2 het eerste team op de trainingen blijven uitdagen en waar nodig bijstaan tijdens de wedstrijden.

De voorbereiding is prima verlopen. Na winst op Spaarnestad en PDK Huizen in de oefenwedstrijden en twee puike overwinningen in het bekertoernooi in Leiderdorp, waar in de finale Spaarnestad er nipt met de winst vandoor ging, is het team klaar voor de competitie.

Zaterdag 23 september om 17.00 in De Koog speelt Zaanstad haar eerste wedstrijd tegen WIK Groot Ammers, promovendus uit de tweede divisie.  Natuurlijk hoopt het team op veel publiek en iedereen is dan ook van harte welkom!

Zaanstad D1  vs WIK Groot Ammers is op zaterdag 23 september om 17.00 uur in Topsportcentrum De Koog, Koog aan de Zaan

gh @ VoV, persbericht  vv Zaanstad, foto Eric Visch