Zeges Plak, de Kruijf en Selinger in CL

VoV, 23-02-2018. 6:02 uur. In de Champions League warden gisteren de laatste wedstrijden in de vijfde speelronde afgewerkt. Eerder deze week was er al in poule D gespeeld, daarin gaan VakifBank en Galatasaray met respectievelijk 14 en 12 punten aan de leiding. De teams spelen in de laatste ronde tegen elkaar voor de koppositie en rechtstreekse plaatsing voor play – offs van de Final Six.

In poule A was er een mooi maar voorlopig niets opleverend succes voor Voléro Zürich van Avital Selinger. Uit bij het Franse ASPP Mulhouse behaalden ze een 1-3 overwinning. Mooi omdat thuis nog met 2-3 verloren werd. Mulhouse was op alle scorende onderdelen de betere ploeg, had alleen een veel hogere foutenlast.

In dezelfde poule spelen Alba Blaj en het Poolse Rzeszow. Voorlopig niet opleverend omdat koploper Alba Blaj gisteren ook won (3-1) en nu met 14 punten uit vijf wedstrijden aan de leiding gaat. Voléro heeft 10 punten en kan dus geen koploper meer worden.

In poule B won Conegliano van Robin de Kruijf met 0-3 bij Agel Protejov. De thuisploeg kreeg 21, 21 en 15 punten mee. De Kruijf scoorde 7 keer. Blokkerend ( 0 om 11) en serverend (2 om 7 aces) behaalde Conegliano veel voordeel.

In dezelfde poule speelden Novara (8 punten) en Fenerbahce Istanbul (6 punten) gisteren tegen elkaar. De eerste set ging nipt met 25-23 naar de ploeg van Plak, daarna waren de verschillen met 25-18 en 25-13 een stuk ruimer.  Plak, die in de tweede set 8 keer scoorde, maakte er totaal 17, Egonu kwam tot 16 treffers. Dit duo (foto boven) bezorgde Novara aanvallend beslissend voordeel.

In poule C hebben alle teams er vijf wedstrijden opzitten. Dynamo Kazan gaat hier met 15 punten, ze zijn dus ongeslagen, aan de leiding. Chemik Police is tweede met acht punten. Kazan won van de week met 3-1 van Chemik Police, de twee andere ploegen (Ruma en Plovdiv) staan ver achter met 6 en 1 punt.