Zwaarbevochten zege Donitas D3 in topper

VoV, 14-04-2018. 6:32 uur. Afgelopen zaterdag mochten we afreizen naar de Noordoostpolder. Er stond een wedstrijd op de planning tegen Vovem ’90 dames 1. Zij stonden op nummer twee met een punt minder dan ons. De sporthal van Vovem ’90 was voor ons allemaal al bekend. We zijn namelijk al eerder dit jaar afgereisd naar Emmeloord, maar niet om te volleyballen. We hebben toen even een mooi kunstwerk achtergelaten voor Vovem (zie de foto).

Maar deze zaterdag moesten we toch wel echt gaan volleyballen. De voorbespreking begon zoals altijd eerst met het bespreken van de avonturen van de donderdagavond. We hebben nu al zin in je taart, Angela! En nadat ook alle moestuintjes waren uitgedeeld en geruild, vertelde Wout ook nog eventjes wat volleybal gerelateerde dingen. We moesten ons focussen op servicedruk en een zware wedstrijd verwachten!

De eerste set begon met een kill – block van Merel, dit was een mooi begin voor de eerste set dachten we. In het begin ging de stand gelijk op, maar al gauw liep Vovem constant een paar punten voor op ons. We kregen de bal niet onder controle en geen rust in het spel. Nikki probeerde met haar preek (lichtelijk boos kwam ze over) de set nog te redden, maar dat mocht helaas niet baten. Vovem won deze set met 25-13.

Helaas begon de tweede set niet goed en stonden we gauw 7-3 achter. Maar gelukkig heeft Tessa met haar serviceserie de achterstand weg gewerkt. Het ging weer gelijk op en we waren terug in de set. Na een moker mooi kill – block van Maureen (zelfs Wout maakte een gilletje en sprongetje in de lucht) was de spirit helemaal terug bij ons. Ook met de service zorgde Maureen voor veel punten, zodat wij nog meer uitliepen op Vovem en haalden we de set binnen met 19-25.

De derde set begonnen we wel goed! De vechtlust was er en we wilden er alles uit halen. Tot 16-16 liepen we aardig gelijk op en was het een spannende set met vele lange (en zware) rally’s. Door de service serie van Merel kwamen we op een voorsprong van 16-22. Nikki was zelfs zo door het dolle heen dat ze net zoals Laura Dijkema na een winnend punt, alléén een aantal rondjes door het veld rende om het punt te vieren. We wonnen de set met 18-25. Dit rook naar meer een wij wilden ook de vierde set gaan pakken.

De vierde set ging aan het begin weer gelijk op. De vermoeidheid haakte er eind vierde set bij onze kant er toch wel aardig in. Wij zakten weg, we konden het spel niet meer onder controle houden. We verloren de vierde set helaas met 25-19.

Er moest een vijfde set gespeeld worden, iedereen was aardig moe, maar we moesten door! Kosten wat het kost moesten we ook deze wedstrijd winnen. Githe begon deze set door een mentale troef in te zetten. Ze verloor namelijk de toss voor de service maar besloot daarom maar van de kant te wisselen om Vovem mentaal gek te maken. De troef had zeker de eerste twee punten nut, daarna was het helaas al uitgewerkt. Vanaf daar ging het weer gelijk op.

Punt voor Vovem, punt voor Donitas, punt voor Vovem en weer punt voor Donitas. Het publiek en de aanhang van Vovem werd steeds groter en maakte steeds meer kabaal, maar ze kregen ons niet gek. Bij de stand van 12-12, kwam Githe aan de service en heeft de set uitgeserveerd. We wonnen deze zwaarbevochten wedstrijd met 2-3! We staan nog steeds bovenaan!

De overwinning is gevierd met lekkere muziek en dansjes in de douche! En met als kers op de taart met het gehele team lekker uiteten bij ons favoriete restaurant: McDonalds!

gh @ VoV, verslag en foto Donitas dames 3.