Vizier op volleybal

 

Wie is nou favoriet? Lycurgus of Orion

1617OrionLycurgusHvD

VoV, 28-04-2017. 12:55 uur. Ook bij de mannen wordt zondag aanstaande de eerste editie van de play – off finale om de landstitel gespeeld. Abiant Lycurgus en Seesing Personeel Orion staan in MartiniPlaza tegenover elkaar voor een mooi sluitstuk van het seizoen, een week later is Orion gastheer. Er zijn inmiddels meer dan 2.800 kaarten verkocht, dus gaan de gordijnen naar de bovenliggende ‘ringen’ ook open. Lycurgus verwacht rond de 4.000 fans, hetgeen voor een fantastische ambiance zal zorgen. Volgens de programmering van Podium TV zijn zij in ieder geval voor een livestream uitzending in MartiniPlaza aanwezig.

Beide teams speelden vorig jaar ook in de eindstrijd. Toen werd de strijd in een ‘best of five’ serie met 3-0 in het voordeel van Lycurgus beslist. Na de thuis en uitzege was een vol MartiniPlaza, meer dan 4.300 toeschouwers, getuige van de eerste landstitel van Lycurgus, hun derde prijs in dat seizoen.

De finale van dit jaar wordt door dus dezelfde teams in een andere vorm gespeeld. Thuis en uit beslissen erover wie de nieuwe kampioen wordt, de koploper uit de reguliere heeft het voordeel van de laatste thuiswedstrijd, in casu is dit dus Orion. De ploeg uit Doetinchem sloeg zich in ‘de big points van de competitie’, de laatste paar wedstrijden, via zeges op Lycurgus en Dynamo naar de koppositie.

In de halve finale was Advisie / SSS uit Barneveld twee keer de mindere van Orion, Lycurgus verwees Dynamo naar de strijd om de derde plaats*. Na een kwakkel periode, met mindere resultaten, lijkt de ploeg van Arjen Taaij net op tijd weer de juiste vorm terug gevonden te hebben.

Seesing Personeel Orion, dat onlangs bekend maakte dat trainer coach Goran Aleksov na dit seizoen afscheid zal nemen en dat deze week de contracten met een vijftal spelers (Joris marcelis, Pim Kamps, Rob Jorna, Erik van der Schaaf en Colin Zuidgeest) verlengde heeft een goed seizoen met een supersterke finish achter de  rug. In het reguliere seizoen won Lycurgus in Doetinchem (0-3) en was Orion in Groningen via 8-15 in de tiebreak de bovenliggende partij.  Voor beide teams is de doelstelling duidelijk namelijk landskampioen worden, maar wie gaat er eigenlijk als favoriet aan dit tweeluik beginnen en wie als underdog? We zouden het niet weten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk.

Noot: De strijd om de derde plaats tussen Draisma Dynamo en Advisie / SSS staat voor woensdag 3 mei en zaterdag 6 mei in de Nevobo agenda.  Ze spelen eerst in Apeldoorn.