Vizier op volleybal

 

Topdivisie heren

De Topdivisies ondergingen na het seizoen 2019-2020 een ware metamorfose ten opzichte van vorige jaargangen. De Nevobo presenteerde na dat afgebroken seizoen twee Topdivisies per gender, hetgeen uiteraard gepaard ging met een versterkte promotieregeling uit de Eerste Divisie en geen degradatie uit de Topdivisie.

In de Topdivisie poule A zijn voor het seizoen 2023-2024 ingedeeld: Sudosa-Desto, Olhaco, DIO Bedum, VC Sneek, Webton, Orion H2, SV Dynamo H2, VCV Veenendaal. Pegasus, VoCASA, AVV Keistad en Madjoe.

In de B-poule, waarin 13 teams uitkomen, zijn ingedeeld: Volley Tilburg, de eerste amateurkampioen van Nederland, en verder Peelpush, Skunk, Donki Sjot, VV Utrecht, Taurus, VIVES, Gemini-Kangeroes, VCN, Sliedrecht Sport H2, Spaarnestad, Zaanstad en Inter Rijswijk.

Voor het seizoen 2024-2025 staat weer een ingrijpende wijziging voor deze divisies op het programma. De nummers 1 t/m  5 van de twee poules worden in een nieuw te vormen ‘Divisie’ tussen Ere- en Topdivisie ondergebracht. Hetgeen dus ook voor deze en alle daaronder  uitkomende divisies  en klassen gevolgen zal hebben.  We gaan dus weer massaal promoveren, handhaven en niet degraderen!

Foto: Jan van den Noort.