Vizier op volleybal

 

‘Dubbelt’ Orion of prolongeert Lycurgus

lycurgus2BekervoorOrion

VoV, 05-05-2017. 11:34 uur. Zondag beleeft de Eredivisie bij de mannen de finishing touch, na een seizoen met vreugde en teleurstellingen wordt de titelstrijd in Doetinchem beslist. Daar staan Seesing Personeel Orion en  Abiant Lycurgus dan voor de return in de finale play – offs tegenover elkaar. Orion pakte eerder dit jaar de beker tegen Draisma Dynamo en gaat voor de dubbel, Lycurgus wil de vorig jaar veroverde titel prolongeren.  De wedstrijd in de Saza Topsporthal, die door NOS Sport wordt uitgezonden, begint om 14:00 uur. Rond 13: 10 uur geeft de NOS een korte vooruitblik.

In deze dubbele ontmoeting staat Lycurgus door de 3-1 overwinning in Groningen met 1-0 voor, zij hebben aan twee sets genoeg om de titel te prolongeren. Orion zal eerst met 3-0 of 3-1 moeten winnen, om de strijd naar de golden set te brengen. Voor Orion is het alweer een vijftal jaren geleden dat zij zich tot de beste van Nederland konden laten kronen.

Orion zal aanstaande zondag het niveau moeten halen van de eerste set in Groningen, toen begonnen ze uitstekend, wonnen met ruim verschil, maar konden dit niet vasthouden. Een geweldig op dreef zijnde Wytze Kooistra nam daarna de Groningers aan de hand en boog een 0-1 achterstand om in 3-1 winst. Vertrekkend Orion trainer coach Goran Aleksov vond dat zijn ploeg vergat na de eerste set door te gaan, minder aan het vervolg begon en in de setfinales geen gelegenheid meer kreeg om het spelbeeld nog te laten kantelen.

Ondanks de 3-1 winst en de 1-0 voorsprong weet trainer coach Arjan Taaij van Lycurgus dat de race nog lang niet gelopen is. “We zijn er nog niet” vertelde hij na afloop van het volleybalfeestje in Groningen. “Orion is geen ploeg die je moet onderschatten, het is gewoon een hele goeie ploeg, die terecht eerste geworden is in de competitie. Met name omdat ze stabiel zijn en gewoon veel routine en ervaring hebben.”

In het reguliere seizoen werd Orion, door zeges in de voorlaatste en laatste wedstrijd tegen respectievelijk Lycurgus en Dynamo,  eerste, waarna ze via Topvolleybal Zwolle en Advisie / SSS in de finale kwamen. Lycurgus schakelde SV Land Taurus en Dynamo in de aanloop naar de eindstrijd uit. 

Seesing Personeel Orion maakt er alvast op attent dat komende zondag het verlenen van toegang tot de finale op een andere wijze gehanteerd zal worden dan bij normale competitiewedstrijden. De volgende regels zijn van toepassing.

*De toegangscontrole is in handen van een professioneel bedrijf om een stringente controle te waarborgen.

*Alleen met een E-ticket of zaalkaart met de opdruk FINALE heeft men toegang tot de zaal. Lidmaatschapschapkaarten zijn dus niet geldig.

*De Business Tribune is alleen toegankelijk met de Business Tribune Kaart seizoen 2016-2017. De business – tribune is uitverkocht. Er zijn geen genummerde en gereserveerde plaatsen in de zaal en op de business tribune.

*Het meenemen van glaswerk op de tribune is verboden. De zaal gaat om 12.30 uur open.

*Kaarten die niet in de voorverkoop verkocht zijn, zijn vanaf 12.00 uur aan de kassa nog te koop. Volwassenen € 12,50 en Jeugd € 5,00. De verwachting is echter dat de zaal zaterdag uitverkocht zal zijn.

gh @ VoV, bron o.a. Orion en Lycurgus. Foto’s CEV en Hans van Dijk.