Vizier op volleybal

 

Kort Regiobeker avontuur Tornado

VoV, 16-09-2017. 5:05 uur. Na twee korte weken voorbereiding was onze eerste test een bekerwedstrijd op donderdag 14 september tegen de reserves van Krekkers. Omdat de selectie nog niet geheel fit is werden Femke Gehring en Jorieke Meijer vanuit dames 2 opgetrommeld. Dat we nog niet geheel ingespeeld waren op elkaar was voor ons geen verrassing, dat bleek ook in de eerste twee sets. Na een stroeve start liepen we mede door de vele eigen fouten continue achter de feiten aan waardoor de eerste twee sets verloren gingen met respectievelijk 25 -22 en 25-23.

Dat er kansen waren tegen dit goed spelende Krekkers D2 was duidelijk maar dan zou er mentaal iets moeten gebeuren. Met deze boodschap werd Tornado het veld weer ingestuurd en bleek zowaar dat men in staat was om die kansen die men kreeg ook daadwerkelijk om te zetten in daden. Verdedigend werd er veel gepakt, maar we hadden veel moeite om die aan het net weer af te maken waardoor het een spannende ontknoping werd. Aan het einde van deze derde set pakte Tornado de winst met een eindstand van 27-29. Door deze setwinst viel er duidelijk een last van het team en geloofde men weer in hun eigen kunnen wat resulteerde in een hele duidelijk setwinst van 17-25 in de vierde set.

Ondanks een goed geloof in die vijfde set ging het vanaf de start helemaal mis. Na twee time outs op 4-0 en 9-0 pakte we onze eerste punt pas na 11-0. Door een goede servicebeurt aan de kant van Tornado wisten we nog iets in de buurt te komen van de Krekkers maar was de strijd eigenlijk al gespeeld. Na het laatste fluitsignaal en een eindstand van 15-7 was het bekertoernooi voor de dames van Tornado reeds voorbij.

Wat komt is het komende weekend een teambuildingsweekend met op zaterdag een toernooi bij  Flash Nieuwleusen waarna het team doorreist naar het hoge noorden. Hier zullen de dames van Tornado bij Sneek en omstreken de wateren onveilig gaan maken.

Daarna zal maandag weer hard getraind worden om klaar te staan voor de eerste  competitie thuiswedstrijd van dit seizoen tegen de dames van Twente ‘05 om 16.00 uur. U bent hiervoor van harte welkom om ons hierbij aan te moedigen om zo de punten in Geesteren te houden.

gh@VoV, verslag en foto via Patrick te Vaarwerk, trainer coach Tornado dames 1.