Vizier op volleybal

 

Van den Hengel / Sovoco D1 uitgebekerd

VoV, 17-09-2017. 19:19 uur. Op zaterdag 16 september begonnen wij aan het bekertoernooi in Groot-Ammers. Dit zouden de eerste wedstrijden zijn waar het echt ergens om ging. Nadat we over een behoorlijk onbegaanbare weg eindelijk waren aangekomen op bestemming begonnen we aan de voorbespreking. Hierin werden nog een paar tactieken en opdrachten besproken en toen begonnen wij aan de eerste wedstrijd van de drie, tegen Woerden DS1.

Deze tegenstander zullen wij ook in de competitie gaan tegenkomen dus dit was een goede oefening. Aangezien we nog steeds te maken hebben met een paar geblesseerde en nieuwe speelsters in ons midden is het nog steeds even wennen voor ons om het juiste spel neer te zetten. Desondanks begonnen we de set prima en liepen we tot de twintig gelijk op. Helaas konden we dit spel niet doorzetten en verloren we de set met 25-21.

We begonnen deze wedstrijd overigens met Nienke als spelverdeler, Jill en Daphne als passer lopers, Lieke en Franke op het midden, Anouk als diagonaal en Anne op de libero positie. Nieuwe set, nieuwe kansen en konden we weer aan het begin van de set goed niveau laten zien maar helaas niet lang genoeg en verloren we met 25-22.

De volgende wedstrijd moesten we tegen het oude bekende Wik, die dit jaar uit zullen komen in de 1e divisie. Waar we vorig jaar na een beroerde eerste competitiewedstrijd de tweede wedstrijd vlamden was er vertrouwen dat we genoeg tegenstand konden bieden. Deze wedstrijd begonnen wij met Sandra, Laura, Kyra, Romy, Lieke, Franke en Anne. Helaas begonnen we de eerste set niet goed genoeg en kwam onze inhaalslag te laat waardoor we deze set verloren met 18-25.

De tweede set wilden we er dan toch wel iets meer uithalen. We begonnen met redelijk dezelfde opstelling en konden goed meekomen. Maar al snel zakte de servicepass in en konden we het niet afmaken aan het net. Ook met de nodige wissels lukte het niet om deze set te pakken en verloren we ook deze set met 18-25.

Toen kwam de laatste wedstrijd van deze dag. Aangezien we nog steeds te maken hadden met blessures, is onze selectie niet heel erg breed en moest iedereen behoorlijk wat spelen. Hierdoor waren we best wel vermoeid geraakt, maar dat weerhield ons er niet van om er nog een leuke wedstrijd van te maken. De wedstrijd tegen HLB Van Daal/DS uit Den Dungen, die ook uit zullen komen in de tweede divisie, stond op ons te wachten. Een leuke verandering in de opstelling was dat Daphne deze wedstrijd één van de middenposities op zich zou nemen.

We begonnen de wedstrijd goed en liepen redelijk gelijk op. Helaas konden we het niet afmaken en verloren we deze set met 22-25. Op naar de volgende set. Blijkbaar hadden we nog genoeg energie en wilden we er nog graag een setje aan vast plakken want na goed spel wonnen wij deze set redelijk gemakkelijk met 25-14.

Dan nu toch echt op naar de laatste set. We konden ons spel van de vorige set goed vasthouden en hebben ook deze set zonder problemen gewonnen met 15-7. Zo hebben wij de dag die ons toch wel veel heeft geleerd goed kunnen afsluiten. Helaas zijn we wel op de 4e plek geëindigd, maar om het positief te houden: wij hebben straks een weekend vrij.

Volgende week zullen wij onze eerste competitiewedstrijd spelen om 15:45 in de Bunt tegen Spaarnestad dames 2. Wie weet tot dan!

gh @ VoV, verslag door Anne Gudde, van den Hengel / Sovoco dames 1.