Vizier op volleybal

 

Lange inleiding, kort verslag Apollo 8 H1

VoV, 25-09-2017. 6:22 uur. Als we de voorspellingen mochten geloven zou dit zowel de eerste van het seizoen als de laatste wedstrijd ooit worden. Want de 41-jarige politicus David Meade voorspelde dat een onbekende planeet zich op de aarde zou neerstorten. De planeet met de apocalypsische naam Nibiru zou zo groot zijn dat hij de aarde uit zijn baan om de zon zou slepen.

Wij mochten op de geboortedag van The Boss onze volleybalkunsten vertonen in een uitwedstrijd in Elburg. Net als Nibiru zouden we vandaag een prestatie van formaat moeten leveren om het degelijke EVV van de overwinning af te houden.

Aan de vooravond van het einde van de wereld werden we nog wel even op de hoogte gesteld van een nieuwe rage in de dop: rijbewijs trappen. Deze beginnende rage heeft er echter voor gezorgd dat in ieder geval één rijbewijs het niet heeft overleeft. Hierdoor moest er gelijk in de eerste uitwedstrijd al gezocht worden naar een alternatief.

Na ruim een uur onderweg te zijn geweest kwamen we aan in Elburg. Onze huis – gids wist ons stil te krijgen met z’n fantastische verhalen over het vroeger verplaatste Elburg. Op de parkeerplaats van de sporthal werden we verrast door de aanwezigheid van het voltallige team. Even werden we blij gemaakt met het feit dat Viktor voor het masseuse had gezorgd. Het bleek echter z’n dochter te zijn die mee was gekomen om de wedstrijd te aanschouwen.

Na het bekende ritueel van shirts omwisselen om te kijken of ze nog passen konden we de zaal betreden. Voordat we op deze dag van de biseksualiteit konden beginnen aan de warming up, moesten er eerst nog een aantal mensen in het Elburgsche zonnetje (voor de laatste keer?) worden gezet.

Met veel camera’s op de neus werd de rijke volleybal geschiedenis van de Elburgsche held verteld. Hij heeft zich jaren ingezet voor de vereniging en dat moet natuurlijk met het voltallige publiek van vier personen worden gedeeld. Een welgemeend en goed ingezet applaus maakte een einde aan deze feestelijkheden. Konden wij beginnen met onze warming up.

Dan de wedstrijd zelf. Hier kunnen we vrij kort over zijn. Vier sets lang wisten wij de ballen niet te scoren en de Elburgers wel. En dan wordt het winnen van sets wel een uitdaging. Met 19,13,15 en nog een keer 19 konden we geen enkele set aanspraak maken op de overwinning.

Misschien was het wel de angst van het einde van de wereld. Misschien was het wel het kapot getrapte rijbewijs. Misschien was het wel de gebrekkige voorbereiding. Hoe dan ook, wij gaan er volle bak weer tegenaan en gaan er alles aan doen om volgende week meer punten dan zaterdag 23 september mee te nemen naar huis.

Volgende week volgt er weer een uitwedstrijd. Dit keer tegen het Amersfoortse Keistad! Hier gaan we weer proberen de eerste punten van de competitie binnen te halen. Gaat u ons daarbij helpen?

gh @ VoV, verslag van Rob Smienk, Ecare Apollo 8 Heren 1.