Succesvol debuut WVC D1 in 2de Divisie

VoV, 25-09-2017. 8:48 uur. De dames van WVC Volley mochten tijdens hun debuut in de tweede divisie SSS uit Barneveld ontvangen. De thuiswedstrijden van de ploeg zullen voortaan op zaterdag plaatsvinden. Om half twee ging het eerste fluitsignaal.

WVC startte met Loes Boone als spelverdeelster, Eline Vunderink op diagonaal, Kira Schorn als libero, Fleur Klein Schaars en Marlijne ter Avest op midden en Ruth Jansen en Willeke Bon op buiten. Ze kwamen sterk uit de blokken wat resulteerde op in een 10-5 voorsprong, waardoor SSS gedwongen werd om een time-out te nemen. Ook de twee gespeelde punten daarna gingen naar Wierdense kant en er werd een royale voorsprong opgebouwd.

SSS liep af en toe een paar punten in, maar door sterk verdedigend werk in het achterveld en alertheid bij het net bleef WVC 5 punten op voorsprong. Toen SSS dichter in de buurt kwam (21-19) paste de coach van Volley Frank van den Noort tactische wissels toe op de plek van de serve, waardoor de druk weer werd opgevoerd. Mede door een ace van Daphne Honigh wist de thuisspelende ploeg de eerste set met 25-21 te winnen.

De tweede set met werd dezelfde opstelling begonnen. Tot 8-8 liep het gelijk op, maar de passlijn van Wierden zakte weg. Ook de wissels haalden niets uit, waardoor Frank zijn ploeg bij een 8-11 achterstand naar de kant haalde. Er moest harder gewerkt worden om de wedstrijd in eigen hand te houden. Lisette Ottenschot kwam er in om de rallykansen af te maken en wist daarbij ook servedruk te leveren.

WVC wist weer langs zij te komen en de score (17-17) gelijk te trekken. Door een geplaatste bal van nieuwkomer Willeke Bon kwamen de dames op een 20-18 voorsprong. Dat het niet allemaal hard hoefde, liet ook aanvoerster Marlijne ter Avest zien met een prikbal in het centrum bij SSS. Dit leverde een tweede setwinst op (25-22).

In de derde set liet WVC zien dat ze met een 4-0 overwinning van het veld af wilden. Vanaf het begin domineerden ze de set. Op 17-8 wisselde SSS hun spelverdeler om nog iets te proberen. Dit werd echter direct beantwoord door Wierden met een ace van Loes Boone. SSS had de strijd om de set te winnen opgegeven en Volley wist ook de derde set achter hun naam te schrijven (25-11).

Ook de vierde set hield WVC de touwtjes in eigen handen. Fleur en Lisette wisten met een snoeihard blok de 9-3 voorsprong op het scorebord te zetten. SSS kwam er aanvallend niet door, want ook in het achterveld werd er hard gewerkt. Op het einde van de set verslapten de dames uit Wierden, waardoor op 24-21 Frank een time-out nam om de serve bij SSS te ontregelen. Deze tactische time-out had zijn uitwerking, want door een foutserve aan Barneveldse kant kon WVC Volley D1 ook de vierde set winnend afsluiten (25-21). Een succesvolle eerste zaterdagmiddag in Wierden.

Een mooie uitgebreide fotoreportage van deze wedstrijd door Jan van den Noort is via onderstaande link te benaderen.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 30 september om 16.00 in Borne tegen Apollo 8 dames 2.

gh @ VoV, verslag van Femke Boone, WVC Volley dames 1. Foto Jan van den Noort.