Volle puntenbuit voor Sovoco D1

VoV, 25-09-2017. 8:55 uur.  We begonnen de dag vroeg, met het hele team verzamelen om 11:30 uur bij de Bunt. We gingen strak in ons trainingspak op naar Van Den Hengel om de teamfoto en individuele foto’s te maken. Dit keer geen nette teamfoto maar zoals u misschien al heeft gezien op, naast en voor de auto. Mooie foto’s met dank aan Jaap van den Broek!  De teamlunch was onze volgende activiteit, als goede voorbereiding op onze eerst thuiswedstrijd moesten de buikjes wel even goed gevuld zijn.

Vervolgens de voorbespreking. Julia Kernkamp (mid) komt ons versterken totdat zij op vakantie gaat en daar zijn wij enorm blij mee natuurlijk! Helaas is Anouk van Geenen (mid) nog steeds geblesseerd aan haar enkel en gaat zij zelfstandig herstellen. Wij hopen dat het zo voorspoedig mogelijk gaat! Nog verdere veranderingen? Ja, Anne Gudde nog steeds geblesseerd aan haar schouder en heeft tijdelijk de positie van Femke van Scharrenburg overgenomen. Zij is nu onze libero, een hele nieuwe positie maar ze pakt het goed op. Verder geen bijzonderheden.

Set 1: Sandra, Jill, Romy, Lieke, Franke, Anne, Kyra. Deze meiden mochten het startschot van ons nieuwe seizoen maken. Het ging geleidelijk op en vervolgens kwamen Nienke en Anouk erin met een dubbele wissel.  Toen kwamen we steeds dichterbij de 25.. maar we hebben het spannend gemaakt voor het publiek. 26-24, YES 1e set is binnen.

Volgende set mochten we zo blijven staan zoals we de 1e set geëindigd waren. We moesten vechten voor elk punt en er kwamen leuk rally’s. Voor de rest scoorde Jill goed aan de buitenkant, zij is ook niet voor niks topscoorder van de 1ewedstrijd! De andere sets deed Jill het ook erg goed. In deze set kwam Daphne er ook in voor Franke om te serveren. Daarmee punten gemaakt en het was weer spannend.. 26-24 whiehoe we komen dichterbij de overwinning!

Set 3, weer dezelfde opstelling dus: Sandra, Jill, Nienke, Lieke, Franke, Anne en Anouk.  In deze set ging het aan het begin erg gelijk op, puntje Sovoco puntje Spaarnestad.  We moesten blijven vechten.  Lieke plaatste twee mooie ballen in de hoeken en Sandra was ook lekker aan het scoren.  De service pass lag ook goed zei Nienke dus daardoor kon er ook een goede aanval uitkomen door Nienke haar setjes. Ohja, Nienke had ook één hele mooie doortik bal waar ik zo blij mee was! Dat was in de 1e of 2e set ik durf het niet meer te zeggen. Maar toch even om het gemeld te hebben. Voor de rest was dit de set die we het ‘makkelijkst’ hebben gewonnen. 25-17! 3-0 oftewel wedstrijd al gewonnen, nu nog laatste set voor het bonuspunt!

Laatste set weer dezelfde opstelling! Blijven vechten meiden. Halverwege de set werd er weer een dubbele wissel gedaan oftewel Romy en Kyra weer voor Nienke en Anouk. Met als idee van Chris om meer energie te brengen. Even later werd Laura erin gewisseld voor Sandra. Goed dat Laura er zo inkwam na de hele wedstrijd juichen aan de zijkant.  25-22! 4-0 gewonnen, goed begin van de competitie. Booyah!

Onze volgende wedstrijd is 30 september om 18:30 in Amsterdam tegen US DS3. Komt u kijken? Als het net te ver weg is mag u ook 7 oktober weer komen kijken in ons vertrouwde Bunt om 15:45!

gh @ VoV, Anouk Barlo #3, Van den Hengel / Sovoco dames 1. Foto Jaap van de Broek.