AVV Keistad wint overtuigend van koploper

VoV, 10-10-2017. 14:35 uur. Zaterdag 7 oktober was het tijd voor de tweede thuiswedstrijd voor de Heren van AVV Keistad. De selectie van Ruijterlinde en Bakker, die het deze week zonder Bakker moest doen vanwege privéverplichtingen, kende een moeizame start van het seizoen. De tegenstander van vandaag, E.V.V., kende juist een vliegende start en mocht zich daardoor koploper noemen van de Eerste Divisie A.

Voor de start van de wedstrijd in Midland werden de scheidsrechters door beide ploegen in het zonnetje gezet door aandacht te geven aan de week van de Scheidsrechter.  Keistad begon met Jurgen de Graaf, Alwin Hendriks, Djim Baas, René van der Lugt, Joost de Mie en Tom Slaghekke in de basis tegen de Heren van E.V.V. die zichzelf omschreven als Hardhitter, Ballengoochelaar, Balopgooier en Mikpunt.

Twee keer kwamen de heren uit Amersfoort tot 5 punten voorsprong welke iedere keer weer weggewerkt werd door de mannen uit Elburg. Aan het eind van de set werd Thijs Besseling in de ploeg gebracht en waren de 5 punten voorsprong toch weer gevonden.

De eerste set werd met 25-20 gewonnen.  In de volgende sets werd wel duidelijk dat de mannen uit Amersfoort dit weekend over de betere ploeg beschikte. Het enthousiasme spatte van het veld en het niveau bleef hoog.  Door een goede servicedruk, mooie aanvalscombinaties, prachtige blokacties en  uitstekend verdedigd werk werden de tweede en derde set gewonnen met ruime cijfers  (25-16 en 25-15)

E.V.V. probeerde in de vierde set Keistad nog even uit de concentratie te halen door het veld aan beide kanten van het net te dweilen maar ook dit mocht niet baten. Het goede niveau bleef en de vierde set werd eenvoudig gewonnen met 25-14. De eerste 4-0 overwinning van dit seizoen was hiermee een feit.

Volgende week treft Keistad opnieuw een koploper. Dan mogen de heren aantreden tegen in Assen tegen Nijhuis Technology Sudosa – Desto Heren 1.

gh @ VoV, persbericht AVV Keistad. Foto Jan van den Noort.