Chaos in verslag compleet bij US

VoV, 19-11-2018. 6:30 uur. Je moet soms een beetje geluk hebben. Gijsbertsen: “Hier aan de kust, de Zeeuwse kust, haal ik bier voor ieder die dat lust, dus pak die kan en schenk gerust.” En konden we met een tevreden gevoel plaatsnemen in de kantine. Dus serveert Verdonck met een kanonskogel de wedstrijd uit (30-28). Hij dacht: “ik kan vast nog wel wat meer risico nemen, dus volle bak.” De bal viel op de lijn. Het scheelde niet veel.

Tot Verdonck aan serve kwam. Een erg spannende fase met setpoints voor Haaglanden en hier en daar een matchpoint voor US brak aan. Van 23-23 ging het gelijk op. Het is een koele kikker. Van Dongen koud als hij was, mocht nog even serveren. En kwam weer in de wedstrijd door gelijk te maken. Gelukkig kon US zich voor de derde keer in deze beslissende set terugknokken. Haaglanden kwam vervolgens met enkele mooie aanvallen en een paar listige services op een voorsprong van 18-22. Verhees kon opgelucht ademhalen na zijn aanvallen. En Verhees klaarde het klusje door gelijk te maken. Hoonhout viel weer terug in zijn oude patroon: ‘Alles achterover.’

Het was voor de tweede maal dat we op een forse achterstand kwamen (10-16). Toch verslapte het weer en werden de balletjes niet gescoord. Een mooie service serie van Covalo maakte dat we weer iets terug kwamen. Dat was een flinke domper, nadat we juist hadden gezegd er weer volle bak in moesten gaan, was Kalt al snel door zijn time-outs heen. Haaglanden stond dus al snel op een voorsprong van 2-8. En we stonden zelf onder druk. Servicedruk viel weg. Balletjes werden niet gescoord.

De vierde set begon na de 0-0 vrij dramatisch. Kalt gaf aan dat we gewoon volle bak moesten gaan.  Desalniettemin 2-1 voor, is een goede uitgangspositie. Het was een pijnlijk verlies. De dubbele wissel Musters en Louwaars voor Verhees en Hoonhout bracht ook geen omwenteling waardoor het 21-25 voor Haaglanden werd. Waar in eerdere sets serviceseries neergezet waren door onder andere Musters, Covalo en Hoonhout ontbrak dit nu. Er werd niet gescoord.

Enfin. Eigenlijk is de tweede set de minst belangrijke set als je altijd vier sets speelt. De derde set is altijd de belangrijkste, al is de eerste set natuurlijk ook lekker, en de laatste ook natuurlijk. We speelden de derde set.

Dit soort voorvallen doen afbreuk aan die leuke hobby die volleybal is en hopelijk blijft. Erg jammer. Beide teams stonden bij vlagen perplex van de dictatoriale en onnodige opmerkingen van de bok (“Kennen jullie de regels wel?”). De set en uiteindelijk ook wedstrijd werd enigszins ontsierd door de arbitrage. Kortom een prima set en ook een prima einduitslag 25-21. Blokjes van Verhees, een gedegen passing van Muis en een bank die normaals de decibellen tot aan de Amstel laat klinken. De tweede set was een herhaling van de eerste.

Tot een fijne 25-21 en was de kop er af. Verhees was ongrijpbaar en Covalo timmerde er aardig op los. De dubbele wissel bracht enkele heerlijke directe punten via Musters. We kwamen al snel op voorsprong dus dat beloofde nog wat. De eerste set en daarmee de wedstrijd kon beginnen. Kalt begon de wedstrijd met Hoonhout, Muis, Verdonck, Covalo, André, Koolstra en Verhees. En de nog geblesseerde Snoek. Gijsbertsen was er bij, ook was De Geer er bij. Op de bank namen plaats Van der Hoeven, Louwaars, Musters en Van Dongen. Welgeteld één persoon. De teller (Borst) had gezorgd voor het publiek. Een lastige tegenstander, maar gelukkig stonden ze niet erg hoog. Zeventien november tweeduizend achttien er stond een potje tegen Haaglanden op het programma.

De cijfers:

• André: 6 Kan beter, blokkeren en aanvallen. Verdedigen ging het top.
  • Covalo: 7,5 Belangrijke bloks in de vierde set.
  • Van Dongen: 7 Deed wat hij kon, kon wat hij deed.
  • Van der Hoeven: 10 Stond er niet in.
  • Hoonhout: 7 Verdeelde ontspannen, kan eigenlijk beter dan Verhees blokkeren.
  • De Geer: 6 liet zich afleiden door de arbitrage
  • Gijsbertsen: 6,5 Deelt drank uit alsof ze Jezus in eigen persoon is (‘Want dit is mijn bloed van het nieuwe verbond, dat voor velen vergoten wordt tot vergeving van zonden.’)
  • Kalt: 6 wissels in 1e set pakken goed uit, in de 3e set geen grip op het team gekregen.
  • Koolstra: 6,5 Was de enige met te weinig servedruk.
  • Louwaars: 7 Had weinig mogelijkheden om zijn stempel te drukken.
  • Muis: 8 Zette zijn geweldige pot van vorige week door.
  • Musters: 7 Voerde zijn opdracht uit. Verrukkelijke aces.
  • Snoek: 7 Was nauw betrokken en gaf handige tips.
  • Verdonck: 6 Meer geluk dan wijsheid.
  • Verhees: 8 Goed gespeeld, aanvallend prima maar vooral blokkerend véééél beter dan Hoonhout.

(noot: wordt de lijst met de week langer? Straks krijgt ook de parkeerwachter nog een beoordeling)

gh @ VoV, verslag van Bram Koolstra, US Heren 1. Aangepaste foto JohnsPictures.nl